Ermenek'de amatör kayak yarışları düzenlendi

55 sporcunun katıldığı yarışların ardından, vatandaşların yarış alanında poşet ve kızaklarla kayması ilginç görüntüler oluşturdu
Karaman'ın Ermenek ilçesinde Ermenek Bozdağ Kayak Sporları ve Dağcılık Spor Kulübü Derneği tarafından amatör kayak yarışları düzenlendi.
     Yarışmalara 55 sporcu katılırken, kayak yapmayı yeni öğrenen sporcuların amatörce yarışması ilginç görüntüler oluşturdu.
     Yarışmaların ardından ilçe halkından yaklaşık 200 kişi poşet ve kızaklarla kayarak karın tadını çıkardı.
     Ermenek Bozdağ Kayak Sporları ve Dağcılık Spor Kulübü Derneği Başkanı Turan Gücal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede kayak sporunu sevdirmek amacıyla 7 yıldır amatörce bu yarışları düzenlediklerini söyledi.
     Burada yapılan yarışmaların resmi bir yarışma olmadığını belkide Türkiye'de yapılan en amatör kayak yarışması olduğunu ifade eden Gücal, şunları kaydetti:
     ''Bizim amacımız öncelikle Taşeli bölgesinde bu kayak sporunu tanıtmak, sevdirmek istiyoruz. Özellikle gençlerimize bu sporu öğretecek Ermenek'ten lisanslı kayak sporcuları çıkarıp daha iyi yerlerde yarışmalarını görmek istiyoruz. Her geçen sezon da ilerlemeleri görüyoruz. Her gün daha iyiye gidiyoruz. İlgi fazlalaşıyor. Artık seyircimiz de olmaya başladı. 6 yaşından 60 yaşına kadar sporcularımız var.'' 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri