Erkunt Traktör’den çiftçiye tam destek

Ekonomik seferberlik kapsamında Türkiye’nin tamamı yerli sermayeli Erkunt Traktör, tedarikçilerin desteğiyle tüm traktörlerde yüzde 3’lük fiyat avantajı sağladıklarını ifade etti

Konya Tarım Fuarı’nın gözde firmalarından Erkunt Traktör, Bereket 60E modelinin lansmanı ve fiyat avantajıyla çiftçilerin karşısına çıktı. Yüzde yüz yerli sermaye ile üretimini gerçekleştiren Erkunt Traktör, özellikle son dönemde traktör motoru ithalatının da içinde bulunduğu yüzde 21’lik gümrük vergisi konulmasına rağmen fiyatlarında indirime gitti. Erkunt Traktör Genel Müdürü Tolga Saylan, dünya devleriyle rekabet içerisinde olan yerli bir marka olarak çiftçilere kaliteli, güvenilir ve uygun fiyatlı traktörler sunduklarını ifade etti. Yıllardır çiftçilerle birebir görüşerek ihtiyaçları çerçevesinde traktör modellerini belirleyip ürettiklerini vurgulayan Saylan, “Türk çiftçisi Erkunt Traktörü çok benimsedi. Hem satış hem de satış sonrası hizmetlerimiz nedeniyle pazarda ilk üç firma arasına girmeyi başardık. Türkiye genelinde 167 satış noktası, 450 yetkili servis ile çiftçilerin satış sonrası sorun yaşamasının önüne geçiyoruz” dedi.

Son dönemde döviz kurlarındaki artış ile birlikte özellikle ithal tarım ürünlerine getirilen yüzde 21’lik verginin sektörü zor durumda bıraktığını ancak buna rağmen yüzde 3 oranında bir indirime gitmeyi başardıklarını kaydeden Erkunt Traktör Genel Müdürü Tolga Saylan, “Tedarikçilerimizin fedakarlığı ile çiftçilerimiz lehine ekonomik seferberlik kapsamında indirim yaptık. Ancak yerli üretimi desteklemek adına ithal ürünlere getirilen yüzde 21’lik vergi, traktörlerin en önemli parçası olan motoru ithal eden firmaları zor durumda bıraktı. Bunun yanında tüm ürünleri yüzde 18 KDV oranıyla alıp yüzde 8 oranında satmak ve aradaki farkı devletten bir yılı aşkın bir süre sonra tahsil etmek, sektörü ciddi ölçüde zorluyor. Ancak tüm bunlara rağmen üretimimizi sürdürüyor, yenilikçi vizyonumuzda çiftçilerime en uygun fiyatla en iyi traktörleri sunmaya devam ediyoruz” diye konuştu. Konya’nın Erkunt Traktör için önemli bir Pazar olduğunu da kaydeden Saylan, Tarım Fuarı’nı önemsediklerini ve çiftçilerin gösterdiği ilgiden memnun olduklarını söyledi.  Fuarda; yıllar önce çiftçinin gözbebeği haline gelen Bereket 60 traktörünün yenilenmiş olarak Bereket 60E adıyla lansmanını yapmanın mutluluğu yaşadıklarını belirten Saylan, “Konfor, performans ve ekonomiyi bir arada barındıran Bereket 60E’nin çiftçilerimiz tarafından çok beğenileceğini biliyorum” şeklinde konuştu.

MUHAMMET GÜMÜŞ - HAKAN ARMUTCU

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri