‘Erken uyarı, erken eylem’ temalı fotoğraf yarışması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü vesilesi ile fotoğraf yarışması düzenleyecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 23 Mart Dünya Meteoroloji Günü vesilesi ile fotoğraf yarışması düzenleyecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışma, ‘Erken uyarı ve erken eylem; afet riskinin azaltılması için hidrometeoroloji ve iklim bilgileri’ konusu ile düzenlenecek.

YARIŞMANIN KATILIM ŞARTLARI

Düzenlenecek fotoğraf yarışmasının katılım şartları şu şekilde açıklandı: “Yarışma seçici kurul dışında tüm profesyonel ve amatör katılımcılara açıktır. Yarışmaya her katılımcı en çok 3 adet fotoğraf çalışmasıyla katılabilir. Yapılacak fotoğraf çalışmalarının ebatları; uzun kenarı 40 cm geçmeyecek, kısa kenarı ise 18 cm den küçük olmayacak ayrıca 300 dpi çözünürlükte olacak şekilde baskısı alınarak Meteoroloji Genel Müdürlüğüne gönderilecektir. Fotoğraflar renkli olacak, söz konusu ölçü dışında fotoğraflar ve siyah beyaz çalışmalar değerlendirmeye alınmayacaktır. Eserin dereceye girmesi durumunda ise JPEG halleri CD’ye kaydedilerek posta yolu ile gönderilecektir. Eserler kesinlikle orijinal olacaktır. Herhangi bir tasarım programı ile oynanmış eserler değerlendirmeye alınmayacaktır. Katılımcı, daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış ya da sergilenmemiş, fotoğrafın tamamı veya bir bölümü kopya edilmemiş, yayın içerisinde yer almamış eserleriyle katılabilir.

SON GÜN 4 MART, BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ 5 BİN TL

Yapılan açıklamada ayrıca başvuru için son günün 04.03.2022 tarihi olduğu belirtildi. 23 Mart tarihinde de ödül töreninin gerçekleşeceği kaydedildi. Belirlenen ödüller ise şu şekilde: Birincilik ödülü, Plaket ve 5000 TL. İkincilik ödülü, Plaket ve 4000 TL. Üçüncülük ödülü, Plaket ve 3000 TL. Ayrıca dereceye girenlerin dışında uygun görülen eser sahiplerinin teşvik için mansiyon plaketi ile ödüllendirilecekleri kaydedildi.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri