Erken rezervasyonla tatil fırsatı

Antalya Kumlucadaki 5 yıldızlı tatil köyü Şah Inn Paradise, 2011 sezonuna kapılarını açtı

Nisan ayı itibariyle 2011 yılının geçen seneyle kıyaslandığında erken rezervasyon taleplerinde yüzde 25 oranında bir artış olduğunu belirten Şah Inn Paradise Genel Müdürü Yusuf Yücel, geçmiş yıllarda dünyada ve Türkiye’de gelişen olaylardan olumsuz etkilenen öncelikle Türk turizmcisi olduğunu dile getirdi. Dünyada yaşanan olumsuz havadan bu sene Türk turizminin etkilemediğini söyleyen Yücel, “Tam tersine olumlu bir hava esiyor. Bu yıl erken rezervasyonlarımız geçen yıla yüzde 25 arttı. Önemli olan bu olumlu havayı sürdürülebilir kılmak. Sektör oyuncuları ciddi hatalar yapmazsa 2011 turizmin altın yılı olur ve sektör atağa geçer” dedi.

 

Erken rezervasyon taleplerinin bu şekilde devam etmesi halinde misafirlerinin yer bulma sıkıntısı çekebileceğine işaret eden Yücel, “2011 yılına baktığımızda bu nisan ayında münferit anlamda bir talep var ve tesisimiz yüzde 50 dolu. Bu aylarda da iç pazardan  böyle bir talep olması sevindirici. Talepler böyle giderse erken rezervasyonu olmayan kişiler yazın otel bulma sıkıntısı çekebilirler” diye konuştu. Aylar süren yoğun çalışmaların ardından sezon çalışmalarını tamamladıklarını söyleyen Yusuf Yücel, “Öncelikle 2010 yılında müşteri anketlerinden yansıyan eksiklikler tamamlandı. Sonra titizlikle lobi ve 400 odanın tüm bakım ve yenileme çalışmaları bitirildi. Yaklaşık 1 milyon dolarlık bir yenileme çalışması gerçekleştirdik. 1 Nisan itibariyle de personellere oryantasyon eğitimleri ve etkili iletişim, beden dili gibi eğitimler verildi. 15 Nisan’da da tesisimizi açarak müşteri kabulüne başladık” diye konuştu.

 

MİSAFİR MEMNUNİYETİ ODAKLI ÇALIŞILMALI

 

Türk turizminin iyi gitmesinden dolayı doğan fırsatı herkesin önce kendi lehine sonra ülkenin lehine çevirmesi gerektiğine değinen Yücel, şunları ifade etti: “Gelen konukları kısa vadeli bir fırsat olarak görmeyip daha sonraki yıllarda da başkalarına olumlu tavsiyelerde bulunabilmeleri için tüm işletmelerin misafir memnuniyeti odaklı çalışması gerekiyor. Gerekirse işletmelerin 2011 karlılıklarından fedakarlık edip, gelen konukları memnun edecek tatil ortamlarını hazırlamaları lazım. Yiyecek, içecek kalitesinin yükseltilmesi, personel üzerindeki yükü azaltmak ve onların oryantasyon eğitimlerini iyi sağlamak gerekiyor. Bunları başarabilirsek, bu olumlu havanın sonraki yıllarda da süreceğine inanıyorum.”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri