Erik kilo ile değil gramla satılıyor

Bu sene havaların mevsim normallerinde seyretmesinden dolayı baharlık sebze ve meyveler tezgaha erken girdi

Baharın gelmesiyle birlikte tezgaha giren erik de, Konya’da henüz taneyle satılıyor. 100 gramlık küçük kaselere koyulan erik, 10 liradan alıcı buluyor. Konya’da erik henüz kilogram olarak satılamazken fiyatı da el yakıyor.

Kadınlar Pazarı esnaflarındanHasan Yavuz, eriğin henüz pazara yeni yeni geldiğini belirterek, “Şu anda eriğin kilogramı çok pahalı olduğu için vatandaşlara tane olarak satılıyoruz. Küçük kaseler içine 10-12’ye yakın eriği 10 liradan satıyoruz. Bu da 100 gram yapıyor. Geçen hafta 25 liradan satıyorduk. 1 ay içerisinde fiyatlar makul seviyelere düşecektir. İnsanlar zaten tadımlık alıyor. Ama görünce de şaşırıyorlar” dedi.

MAYIS'TA KİLOYA DÜŞER

Badem ve kayısı çağlasının da kilogramının 10 liradan satıldığını ifade eden Yavuz, “Çağlalar eriğe göre biraz daha erken çiçek açtığı için fiyatı da ucuz oluyor. Anamur, Mersin ve Marmaris civarlarından Konya’ya geliyor. Yerliler ise Nisan sonunda tezgahlara girecektir. Vatandaşlar biraz pahalı bulsada kısa sürede tükeniyor” diye konuştu.

Karpuzun da satılmaya başlandığını ifade eden Yavuz, karpuzun henüz Türkiye'de yetişmediğini iran'dan ithal edildiğini söyledi. Karpuzun kilosunun 3 buçuk liradan satıldığını kaydeden Yavuz, "Bu aydan sonra karpuzun da kilosu 1 liraya düşer. Mersin taraflarında karpuz hasadının başlamak üzere olduğunu öğrendik. Zaten elimizde az karpuz var. Genellikle hamileler ve hastalar alıyor" diye konuştu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri