Ergüney, İşadamı Ve Sanayicileri Erzurum'a Yatırıma Davet Etti

Erzurum Birinci Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, şehirde kamu eliyle yapılan yatırımlar sonucunda özel sektör için cazip imkanların doğduğunu belirterek, iş adamı ve sanayicileri Erzurum'da yatırım yapmaya davet etti.

Erzurum Birinci Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ergüney, şehirde kamu eliyle yapılan yatırımlar sonucunda özel sektör için cazip imkanların doğduğunu belirterek, iş adamı ve sanayicileri Erzurum'da yatırım yapmaya davet etti.

        Zafer Ergüney, ekonomik yatırım yönünden Türkiye'nin cazibe merkezlerinden birisinin Erzurum olduğunu söyledi. Ergüney, Ovit Tüneli'nin tamamlanmasıyla Erzurum'un en yakın liman şehrine bir buçuk saat uzaklıkta olacağını ifade etti. Ergüney, ayrıca Kars- Tiflis- Bakü Demiryolu'nun Kartsan bağlantısının da Erzurum'a kurulmasıyla şehrin ulusal ve uluslararası ekonomik çekim merkezlerinden birisi haline geleceğini kaydetti.

        OSB'nin yanı başında yapımına başlanan ve gelecek yıl tamamlanması planlanan lojistik köy projesinin de şehre önemli bir katma değer kazandıracağına dikkat çeken Ergüney, bu şartların yatırımcıların iştahını kabartacağına vurgu yaptı.

        Şehirden önceki yıllarda göç etmiş ya da küstürülmüş iş adamlarıyla birlikte yerli ve yabancı yatırımcıları Erzurum'a yatırım yapmaya davet eden Ergüney, "Erzurum’a son yıllarda Kamu eliyle yapılan yatırımlar sonucunda özel sektörün yatırım yapacağı en cazip iller içerisine girmektedir. Ovit Tüneli'nin yapımına başlanması ve yakın zaman içerisinde bitirilebilecek olması sebebiyle Erzurum-Rize arası 100-150km’ye inmekte olup Erzurum’dan bir buçuk saat içerisinde limana varılacaktır. Kars Tiflis Bakü Demiryolu yapımının başlamış olması ve Kartsan Erzurum’a bağlantı yapılması sebebiyle Erzurum’u demiryolları ağıyla Orta Asya cumhuriyetlerine bağlanacağı gibi komşu ülkelerle de bir demiryolu ağı oluşturacaktır. Özellikle Organize Sanayi Bölgemizin hemen yanı başında yapılmakta olan Lojistik Köy Projesi 2014 yılında tamamlanacaktır. DDY öncülüğünde yapılan bu projeyle depolar antredepolar, konteyner depolama alanları, soğuk hava depoları, park yükleme boşaltma alanları, kombina taşımacılık sistemleri, gümrükleme işlemleri yapılacak olup karayolu bağlantısı organize sanayimizin içerisinden geçecektir.
Bölgemizin diğer yanı başından E-80 karayolu geçmekte olup havaalanına ise 5 kilometrelik bir mesafe mevcuttur." diye konuştu.

        Yatırımcıların önemli ihtiyaçlarından birinin gerek ham madde temini gerekse pazarlama noktasında ulaşım ihtiyacının giderilmesi olduğuna dikkat çeken Ergüney, şunları kaydetti: "Bugün Erzurum, dünyadaki ulaşım araçlarının tamamına kavuşacak olmanın mutluluğu içerisindedir. Karayolu, havayolu, demiryolu ve denizyolları bunlar düşünüldüğünde Doğu'da yatırım yapılması gereken en cazip il olarak Erzurum ön plana çıkmaktadır. Önceki yıllarda şehrimizden göç eden yatırımcılarımızı özellikle duygusal bağlardan dolayı yatırım yapmaya davet ederken şimdi Erzurum’un yatırım yapılabilecek en önemli il haline gelebilmesi sebebiyle Erzurum’dan göç etmiş iş adamlarımızda dâhil olmak üzere tüm sanayici ve işadamlarımızı Erzurum’da yatırım yapmaya davet ediyoruz."
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri