Ergun Özbudun: Temel Hak Ve Hürriyetlerden Geriye Dönüş Var

AK Parti’ye anayasa taslağı hazırlayan Prof. Dr. Ergun Özbudun, hükümetin Meclis’e sunduğu yargı paketinin, temel hak ve hürriyetlerden geriye dönüş anlamı taşıdığını söyledi. “Savunma temel bir haktır.” diyen Özbudun, yeni paketle...

AK Parti’ye anayasa taslağı hazırlayan Prof. Dr. Ergun Özbudun, hükümetin Meclis’e sunduğu yargı paketinin, temel hak ve hürriyetlerden geriye dönüş anlamı taşıdığını söyledi. “Savunma temel bir haktır.” diyen Özbudun, yeni paketle savunma hakkının çok açık bir şekilde ihlal edildiğini belirtti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulan 35 maddelik yeni yargı paketiyle ilgili Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Anayasa Profesörü Ergun Özbudun, yargı paketini eleştirdi. Yeni paketin ‘geriye dönüş’ anlamı taşıdığını vurgulayan Özbudun, 2004 yılında temel hak ve özgürlüklerle ilgili yapılan reformlardan ve iyileştirmelerden vazgeçildiğini kaydetti. Özbudun, “2004 yılında ve geçtiğimiz Şubat ayında yapılan iyileştirmelerden açık bir geriye dönüş vardır. Temel hak ve hürriyetler aleyhine olmak üzere. Her maddesinin ayrı incelenmesi, tahlil edilmesi gerekir. Yedi hürriyeti ilgilendiren çeşitli hükümler var. Bir tanesi çok bariz; avukatın dosyayı inceleme hakkına sınırlama getirme durumu. Bu savunma hakkının çok açık şekilde ihlalidir.” ifadelerini kullandı.

“Savunma temel bir haktır.” diyen Özbudun, “Adil yargılama hakkının bir parçasıdır. 2004 yılında AKP iktidarı döneminde çıkarılmış, Ceza Muhakemesi Kanunu’nda (CMK) ve geçen Şubat ayında getirilen iyileştirmeler vardı. Ondan bir geriş dönüş söz konusu.” şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri