Ergün: 30 Milyon Lira Fon, Az Gelişmiş İllerdeki Kobi’lere Kullandırılacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün 30 milyon liralık fonun kullanıma hazır hale geldiğini söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün 30 milyon liralık fonun kullanıma hazır hale geldiğini söyledi. Ergün, bu fonun yarısının GAP bölgesinde kullanılacağını belirtti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Avrupa Yatırım Fonu'nun (EIF) Türkiye'nin az gelişmiş bölgelerinde faaliyet gösteren KOBİ'leri, risk sermayesi ile desteklemeyi hedefleyen 'G43 Anadolu Girişim Sermayesi Fonu Projesi' tanıtım toplantısı Şanlıurfa Hilton Gardın İn otelinde gerçekleşti. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Şanlıurfa’da düzenlenen ‘G 43 Anadolu Girişim Sermayesi Fonu’ tanıtım toplantısına katıldı. Hükümetin icraatlarını anlatan Bakan Ergün, yaklaşık bir yıl önce başlayan çalışma sonucunda yaklaşık 30 milyon liralık fonun kullanıma hazır hale geldiğini söyledi.

FONUN YARISI GAP İLLERİNE

16,3 milyon lira IPA katkısıyla oluşan 30 milyon lira civarındaki fon ile kişi başına milli geliri Türkiye ortalamasının yüzde 75'inin altında kalan 43 ilimizde yürütülecek projelere verileceğini dile getiren Bakan Ergün, fonun yarısının GAP illerinde kullanılacağını ifade etti. Ergün fon ile ilgili şunları söyledi: "Bu fon, bu firmaların gelişimine, Türkiye ve hatta dünya çapında şirkete dönüşmelerine katkı sağlayacaktır. Böylece hem bu firmalarımız büyüyecek, hem de bu firmaların faaliyet gösterdiği şehirlerimizde ekonomik ve sosyal kalkınmaya çok ciddi katkılar sağlanmış olacaktır. Zira desteklenecek projelerin sanayi ve turizm altyapısını geliştirecek, sektörler arasındaki işbirliğini güçlendirecek, yeni finansal araçlar oluşturacak."

Toplantıya katılan Şanlıurfa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş ise kentin tarım ve turizm alanındaki gelişimlerine dikkat çekerek Son dönemlerde sanayinin de gelişim gösterdiğini vurguladı. Son yapılan OSB ihalesi ile daha fazla yatırımcıya imkan sağlanacağını ifade etti. Toplantıya, Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, Avrupa Yatırım Fonu Başkan Yardımcısı Marjut Santoni ile diğer ilgililer katıldı
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri