Ergin: Kan Akmayan Bayramlar İstiyoruz

Hatay'da partisince düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İslam coğrafyasında kanın akmadığı bayramları arzuladıklarını ifade etti.

Hatay'da partisince düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İslam coğrafyasında kanın akmadığı bayramları arzuladıklarını ifade etti. Bölgede yaşanan olayların kendilerini üzdüğünü dile getiren Ergin, huzurlu bayramlara milletçe ulaşmayı istediklerine dikkat çekti.

Sabah saatlerinde Erzin'de düzenlenen törene katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Erzin Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Kasım Şimşek ve protokol tarafından karşılandı. Cumhuriyet Meydanı'nda çoğunluğunu daire müdürleri ve partililerin oluşturduğu kalabalık gurupla bayramlaşan Ergin, elini öpmek için bekleyen çocuklarla yakından ilgilendi. Bu sırada Hürriyet Mahallesi Muhtarı Kadir Kürtül, Bakan Ergin'e devletin mahalle sakinlerinin para vererek aldıkları arsaları geri istediğini ve sokağa atılmayla karşı karşıya olduklarını anlattı. Yardım isteyen muhtarı Bakan Ergin, Ankara'da görüşmeye davet etti.

İslam coğrafyasında kan aktığını dile getiren Adalet Bakanı Sadullah Ergin, kan akmayan huzurlu ve mutlu bayramları arzuladıklarını söyledi. Bayramların dayanışma, paylaşma ve dargınlıkların unutulduğu günler olduğunu ifade eden Bakan Ergin, "Gördük ki burada güzel bir kalabalık. Erzin'in kanaat önderleri, esnafı burada toplanmış. Bu duyarlılığınız için teşekkür ediyorum. Geçmişten gelen bayramlaşma geleneklerimizi ihmal etmeden, canlandırarak geleceğe taşımalıyız. Yavrularımıza, gençlerimize bunu miras olarak bırakmalıyız." dedi.

Devletle milletin bayram sabahı buluştuğunu vurgulayan Ergin, "Devlet, millet hepsi burada. Türkiye burada. Hangi görüşten, inançtan, inanıştan olursak olalım. Aynı vatanı paylaşıyoruz, aynı milletin mensuplarıyız. Birbirimize saygı, sevgi ve demokratik tahammül çerçevesinde 76 milyon ülke insanını kardeşçe yaşatacak, bir geleceğe doğru beraberce ilerleyeceğiz. Türkiyemizin, milletimizin geleceğe dönük kararlı yürüyüşü, ülkemizin ekonomisinin kararlı büyüyüşü ve çocuklarımızın istikbalinin kararlı inşa faaliyetleri aksamadan sürsün temenni ediyorum." diye konuştu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri