Ergin: 10 Aydır Kan Akmıyor, Bunun Neresi Kötü?

Hatay’da bayramlaşma programında konuşan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, “Türkiye’de 10 aydan bu yana kan akmadı.

Hatay’da bayramlaşma programında konuşan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, “Türkiye’de 10 aydan bu yana kan akmadı. Bunun neresi kötü? Barış süreci için elimizden gelen her şeyi yapacağız.” dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Erzin’de düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda Kaymakam İskender Yönden ve Belediye Başkanı Kasım Şimşek tarafından karşılanan Ergin, kurulan çadırlarda vatandaşlarla bayramlaştı. Sabah ilk ziyaretini Erzin’e yapan Adalet Bakanı Ergin’e baklava ikram edildi. Ergin konuşma yaptığı kürsüye konulan narenciye ürünleriyle gazetecilere verdi. Programa bölge milletvekilleri, parti yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bayramların paylaşma ve sevgi günleri olduğuna dikkat çeken Bakan Ergin, “Bu Kurban Bayramı'nın sevinci, üzerimizden hiç eksik olmasın. Ortadoğu’da Kuzey Afrika’da Akdeniz Bölgesi’nde çok ciddi sosyal, asayiş, ekonomik sorunlar yaşanırken, Türkiye geleceğe güvenle bakışını gösterdi. Çin’den sonra 2. sıradayız. Bu ülke, bu millet geçmişte birçok badireler atlattı. Türkiye, son 10 yılda hep gelişerek büyümesini devam ettirdi. Bir şeyi kaybettikten sonra yakalamak çok zor. İçerisinde bulunduğumuz Erzin bölgemiz narenciye ile temayüz etti. Ama bu yakınlarda bölgemiz sanayi için çok yol kat etti. Bu sıkıntıları da göstererek Amanos Projesi’ni hayata geçiriyoruz. Bu tünellerle 15-20 dakikada dağın öteki yüzüne geçmek mümkün olacak." şeklinde konuştu.

AK Parti iktidarıyla Türkiye’nin istikrara kavuştuğunu söyleyen Adalet Bakanı Sadullah Ergin, demokratikleşme paketi ile kardeş kanı dökülmesinin önüne geçildiğini anlattı. Türkiye’nin dil, din, ırk farkı gözetmeksizin kardeşçe yaşadığına değinen Ergin, şunları söyledi: “Türkiye’de yaşayan bütün insanlara etnik dil, ırk gözetmeksizin kardeşe bakıyoruz. Aldığımız kararlarda bunların hepsini göz önünde bulunduruyoruz. Hiçbir topluluk için ayrı bir karar almıyoruz. Tüm aldığımız kararları ülkemiz çıkarı için almaya çalışıyoruz. Bizi eleştirenler, daha önce yaptıkları işlere baksınlar. Türkiye ne zaman istikrarlı bir süreç yakaladıysa ayağını yere sağlam basarak siyasi istikrarı ile onun getirdiği ekonomik istikrarı ile toplum huzuru ile büyümeye kalkınmaya devam etmiş, ne zaman da çekişmelere düşmüş ise istikrarı kaybetmiş maalesef hep geriye gitmiş, küçülmeye devam etmiş. Onun için son 11 yıldır Türkiye'nin yakalamış olduğu siyasi istikrar ve buna dayalı olarak oluşan ekonomik istikrar Türkiyemize de Hatayımıza da çok önemli neticeler getirdi.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri