‘Ergenekon davasını sulandırmaya çalışıyorlar’

Denge Hukukçular Derneğiden yapılan açıklamada, Türkiye Barolar Birliği ve İstanbul Barosunun yasa dışı telefon dinlemelerine ilişkin yapmış oldukları basın açıklamalarının, bir hukuksuzluğa son vermekten ziyade siyasi düşüncelerle hareket edildiği izleni
Denge Hukukçular Derneği adına açıklama yapan Başkan Av. Erhan Şahin, yasa dışı telefon dinlemelerinin savunulacak bir tarafının olmadığını belirtti. Erhan Şahin, “Bireysel hak ve özgürlüklerin özellikle kamu otoritesi karşısında korunmasında hassas davranılması gerektiği noktasında Türkiye Barolar Birliği ve İstanbul Barosunun zikretmiş olduğu beyanlarına biz de katılıyoruz. Bununla birlikte gerek Adalet Bakanlığı tarafından ve gerekse TİB (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) tarafından yapılan telefon dinlemelerine ilişkin yasal gerekçeler ve dayandığı mahkeme kararları ısrarla belirtilmiş olmasına rağmen bu açıklamalar yapılmamış gibi, yapılan dinlemeleri yasa dışı göstermeye çalışmak siyasi bir çıkarla hareket edildiği kanaatini kuvvetlendirmektedir” dedi.

Erhan Şahin açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yapılan dinlemelerin hakim kararı ile olduğu açıkça belirtilmiştir. Dinleme talep edilen dosyanın içeriğinden bahsetmeden ve soyut ifadeler eşliğinde dinlemelerin yasa dışı olduğu izlenimi verilmeye çalışılmaktadır. Usulsüz telefon dinlemelerine karşı olmak başka şey, yürürlükteki mevcut yasalar çerçevesinde gerçekleştirilen ve hakim kararına dayanan dinlemeleri yasa dışı göstermeye çalışmak başka şeydir. Eğer iddia edildiği şekilde mahkeme kararı olmaksızın bir dinleme yapılmış ise sorumlulardan hesap sormak gerektiği açıktır. Bununla birlikte maksadı aşar şekilde bu olayları gerginlik yaratmak için kullanmak,  devam eden Ergenekon davasını sulandırmak, bu davada görevli hakim ve savcılar üzerinde dolaylı bir baskı oluşturmak ve özellikle son olay Albay Dursun Çiçek’in hukukun sınırlarını zorlar şekilde tahliyesini gündemden düşürmek gibi bir düşüncenin içinde olmanın hukukun üstünlüğü, demokratik, laik sosyal hukuk devleti ilkeleri ile bağdaşır tarafı bulunmamaktadır. Ve en hafif tabirle kınanmayı hak etmektedir. Türk yargısı bağımsızlığını korumak kadar tarafsız kalmayı da korumak zorundadır. Türkiye Barolar Birliği ve Baroların görevi de buna katkı sağlamak olmalıdır.”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri