Ereğli’ye er meydanı

Ereğlide Bekdik Türkmenleri Ermeydanı kuruldu. Ereğli organize ettiği şenlikle, Türkiyenin dört bir yanından gelen Türkmen boylarını bir araya topladı. Tekin Özdemir başpehlivan oldu

Ereğli’de yapılan 2. Bekdik Türkmenleri şenliğinde gerçekleştirilen karakucak güreşlerinde pehlivanlar kıran kırana güreşerek binlerce seyirciye muhteşem bir gün yaşattılar. Güreşler sonunda rakiplerini mağlup eden Tekin Özdemir şampiyonluğa ulaşırken, güreş ağalığını ise 7 bin TL ile Ereğli Ziraat Odası Başkanı Cafer Tatlıdil kazandı.

Geçtiğimiz Pazar günü Ereğli ilçe merkezi Atatürk Kültü Parkında gerçekleştirilen Dulkadiroğlu Bekdik Türkmenleri Şenliği birbirinden güzel etkinlere sahne oldu. şenlik alanında kurulan ermeydanında yaklaşık çok sayıda izleyici tarafından heyecanla takip edilen karakucak güreşlerinde milli güreşçiler birbirleri ile kıran kırana güreşler yaparken, Güreşlerin sunuculuğunu Konya Güreş İl Temsilcisi Mustafa Sarı okuduğu maniler ve deyişlerle güreşleri izleyen binlerce Bekdik Türkmenlerini ve diğer misafirlerin kaynaşmalarına katkıda bulundu. Konya Büyükşehir Belediyesporlu milli güreşçi Tekin Özdemir’in birinci olduğu güreşlerde Ali Şayak ikinci, Cuma Güzel üçüncülüğü kazandı. Yapılan güreş ağalığı açık arttırmasında ise Ereğli Ziraat Odası Başkanı Cafer Tatlıdil tarafından 7 bin TL ile 2009 yılı Bekdik Türkmenleri güreş ağası oldu. kendisine özel olarak hazırlanan ağalık kıyafeti giydirilen Tatlıdil’e ağalık tesbihini Ereğli Kaymakamı İbrahim Ballı takdim etti.
Türkiye’nin dört bir yanından gelen Türkmen boylarını bir araya toplayan 2. Bekdik Türkmenleri Şenliği’ni organize eden Oğuz Dulkadiroğlu Bekdik Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Dr. Ali Sayar bu yıl yaptıkları şenliklerde Bekdik Türkmenlerininde kendi kültürü içinde önemli bir yeri olan atasporu güreşi proğrama aldıklarını ve izleyicilerinde güreşleri ilgi ve heyecanla izlemiş olmalarından büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederek, gelecek yıl bu güreşleri çok daha geniş boyutta organize etmeyi düşündüklerini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri