Ereğli'nin sultanları Nilüfer'i 3-2 yendi

Acıbadem Bayanlar Voleybol 1. Ligi’nin 7. haftasında Bursa temsilcisi Nilüfer Belediyespor’u konuk eden Ereğli Belediyespor, baştan sona kadar denk bir oyun sergilediği maçı ‘Tie Break’e taşıyarak karşılaşmadan 3-2 üstün ayrılan taraf oldu.

Ereğli Atatürk Spor Salonu'nda oynanan Mehmet Demirdalan, Ali Erdal Tezel'in yönettiği karşılaşmada temsilcimiz Ereğli Belediyespor, Merve, Derya, Zülfiye, Ayça, Deniz, Barborkova, Copenhagen, Aslı, Sibel, Müge, Cemre, Gözde ve Bahar ile mücadele etti. Ereğli Belediyespor aldığıı bu sonuçla 8'e çıkarttı ve ligin 9. sırasına yükseldi. Yeşil-beyazlılar, ligin 8. haftasında ise Galatasaray Daıkın ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Dünü dinlenerek geçiren yeşil-beyazlılar 8. Aralık Cumartesi günü oynanacak olan maçın hazırlıklarına bugün yapacağı tek antrenmanla başlayacak.

İlk set iyi mücadele eden ve iki teknik molaya da üstün girmeyi başaran Ereğli Belediyespor, setin sonlarına doğru bireysel hatalar nedeniyle bu seti rakibine adeta hediye ederek 27-29 yenildi. 0-1. İkinci sette oyunu dengeleyen ve baştan sonra üstün götürmeyi başaran Ereğli Belediyespor 25- 19’luk skorla maça denge getirdi. 1-1. Üçüncü sette konuk Nilüfer Belediyespor’un üstünlüğü ele almasıyla ortaya çıkan 3 sayılık fark bir türlü kapanmayınca setin sonucu konuk takım lehine 19- 25 sonuçlandı. 1-2. Dördüncü sette rakibini sürekli hataya zorlayan Ereğli Belediyespor, hücumda ve savunmada üstünlüğü eline alarak maçtaki dengeyi yeniden kurmayı başardı ve bu seti 25-14 kazandı. 2-2. Her iki takımda ‘Tie break’ setinde karşılıklı sayılar alarak ortada bir oyun sergilerken özellikle file önünde rakibine karşı üstünlüğü eline alan Ereğli Belediyespor seti 15-10, maçı da 3-2 kazandı.

Ereğli Belediyespor Antrenörü Mustafa Çayır, ligin zor sınavlarından birini geride bıraktıklarını ve haklı bir galibiyet kazandıklarını söyledi. Oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçen maçı Tie Break seti ile kazandıklarını ifade eden Çayır; “Nilüfer Belediye önünde oldukça büyük bir mücadele örneği verdik ve güzel bir galibiyet aldık. Bu bize oldukça büyük moral verdi. Ayrıca lider karşısında ara verdiğimiz çıkışımızı sürdürmüş olduk. Şimdi tek hedefimiz hafta sonu oynayacağımız Galatasaray maçı. Oldukça zor bir deplasmanda oynayacağımız bu maçtan evimize galibiyetle dönerek moralimizi tazelemek. İyi bir ekibiz ve bunu başaracak güce sahibiz” diye konuştü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri