Ereğli'de süt sektörü toplantıları devam ediyor

Ereğli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü bünyesinde periyodik aralıklarla düzenlenen süt sektörü toplantılarının 4'üncüsü gerçekleştirildi.
Ereğli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü bünyesinde periyodik aralıklarla düzenlenen süt sektörü toplantılarının 4'üncüsü gerçekleştirildi.

Toplantıya, AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, Ereğli Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Peker, Ereğli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven, Ereğli Süt Birlikleri Başkanları, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Birlikleri Başkanları, veteriner hekimler, hayvan yetiştiricileri ve ziraat mühendisleri katıldı.

Toplantıda konuşma gerçekleştiren AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu, ''Bugünkü toplantımızda, daha önceki toplantılarımızda ürettiğimiz fikirlerle üzerinde harekete geçebilmek için neler yapabiliriz onun cevabını arayacağız'' dedi.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Selçuk Üniversitesi Ereğli Doğa Bilimleri ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Peker ise ''Uzun zamandır Avrupa Birliği projeleri üzerinde çalışmalarda bulunuyorum ve sizin daha önceki toplantılarda fikir birliğine vardığınız konularda bu projeler sayesinde Avrupa Birliğinden destek alabilme noktasında yardımcı olabilmek adına buradayım. Özellikle bir Süt Kalite Kontrol Laboratuvarı kurulması ve Ereğli'de üretilen süt ve süt ürünlerinin reklam ve pazarlanması konularında birlikte hareket edilmesi halinde projelerle yardımcı olabilirim'' dedi.

2011 Eylül ayında yapılan ilk toplantının ardından sık sık bir araya gelerek bu konuyu sürekli Ereğli gündeminde tuttuklarının altını çizen Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven, şöyle devam etti:

''Bu toplantıyla birlikte artık harekete geçecek hamleler yapmamız gerekiyor. Bu konuyla ilgili gerek Sayın Milletvekilimiz Prof. Dr. Cem Zorlu, gerekse de Sayın Kaymakamımız Hasan Bağcı çok hassas davranarak yardımlarını ve imkânlarını sonuna kadar kullanmaya gayret ediyorlar. Ereğlimizde yeni göreve başlayan Sayın Dekanımız Prof. Dr. Kenan Peker Beyinde özellikle Avrupa Birliği Projelerinde uzman olması dolayısıyla bu konuda yakın zamanda daha çok yol alabileceğimizi düşünüyorum. Biz İlçe Müdürlüğü olarak bu konuda bütün dinamikleri bir araya getirme hususunda üzerimize düşeni yapma çabasındayız. İnanıyorum ki bir an evvel harekete geçmemiz durumunda süt konusunda mutlaka başarılı olacağız.'' 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri