Ereğli zirveye yakın

Amatör Futbolda heyecan tüm hızıyla devam ediyor. Dün 2 Nolu Sahada oynanan Süper Grup maçında Ereğlispor, Statsporu 3-0 mağlup ederek zirve yarışında önemli bir adım atmış oldu

Amatör Futbol’da heyecan tüm hızıyla devam ediyor. Dün 2 Nolu Saha’da oynanan Süper Grup maçında Ereğlispor, Statspor’u 3-0 mağlup ederek zirve yarışında önemli bir adım atmış oldu

 

Amatör Küme Süper Grup ve 1 Amatör Küme A Grubu’nda 10. B Grubu’nda ise 9. hafta heyecanı dün oynanan maçlarla yaşandı. Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı 2 Nolu Saha’da oynanan Süper Grup maçında Statspor, Ereğlispor’ı ağırladı. Ligin orta sıralarında bulunan iki takımın mücadelesinden Ereğlispor 3-0 galip ayrılmasını bildi. Merkezde oynanan bir diğer maçta ise Havzanspor ile Ereğli Şekerspor U 19 takımları arşı karşıya geldi. Karşılaşmayı Ereğli Şekerspor 4-1 kazandı.

2 Nolu Saha’da oynanan Süper Grup maçının ilk yarısına her iki ekipte oldukça kontrollü başladı. karşılıklı ataklarda birbirlerinin dikkatli savunmalarına takılan Ereğlispor ve Statspor skor üstünlüğünü ele geçiremedi ve maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi. Maçın ikinci yarısına konuk Ekip Ereğlispor iyi başladı. Yerinde değişikliklerle gol pozisyonlarına giren Ereğli aradığı golü bulmakta gecikmedi. Maçın 55. dakikasında Tayfun’un sağ kanada çıkardığı topla buluşan Aykut, sağ kanattan ceza alanı içine girdi ve Ereğlispor’u 1-0 öne geçirdi. Bu gölden sonra skorda dengeyi sağlamak isteyen Statspor, baskılı bir oyun tercih etti ancak zaman zaman savunmasında açıklar verdi. Bu açıklardan birinde topu orta sahada önünde bulan Aykut, öne çıkan kalecinin üzerinden topu aşırdı ve 84. dakikada takımını 2 farklı üstünlüğe taşıdı. Bu golden sonra adeta gardı düşen Statspor defansında açıklar vermeye devam etti. Bu açıklardan birini iyi değerlendiren Osman 86. dakikada maçın skorunu belirledi 3-0.

3 Nolu Saha’da oynanan U 19 maçında ise Ereğli Şekerspor, Havzanspor’u 4-1 mağlup etti. Maça hızlı başlayan Ereğli Şekerspor, 10. ve 15. dakikalarda Taner’in attığı iki güzel golle 2-0’ı yakaladı. Maçın 25. dakikasında Yunus Havzan adına aradaki farkı bire indirdi ve takımını umutlandırdı. Maçın 31. dakikasında Barış Ereğli Şeker adına yeniden durumu iki farka taşıdı 3-1. Bu aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu. Maçın ikinci yarısında ise yine Ereğli Şekerspor’un üstünlüğü vardı. Maçın 50. dakikasında takımının 4. golünü kaydeden Kenan Ereğlispor’u 4-1’e taşıdı. Geri kalan dakikalarda başka gol olmadı ve maç bu skorla sona erdi.

Konya Merkez’de oynanan diğer karşılaşmalarda ise 1. Küme B Grubu maçında Araplarspor ile Konya Başakspor karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı Araplarspor, Başram’ın attığı gollerle 2-1 kazandı. Konya Başak’ın golünü ise Behzat kaydetti. 1. Küme A Grubu maçında ise İhsaniye Gençlerbirliği ile Akşehir Gençlikspor karşı karşıya geldi. Karşılaşmada adeta gol yağmuru yaşandı. İhsaniye, Akşehir Gençlik’i 5-1 mağlup etti. İhsaniye’nin golleri Mehmet Yıldırım (2), Doğan, Bilal ve Mehmet Koman’dan geldi. Akşehir’in tek golünü ise İbrahim attı. Bir diğer maç ise U 19 Ligi’nde Selçuklu Belediyespor ile Telekomspor arasında oynandı. Karşılaşmada Selçuklu Belediyespor ile Telekom 3-3 berabere kaldı. Selçuklu Belediyespor’un gollerini Samet (2) ve Ahmet attı. Telekom’un 3 golü de Burak’tan geldi.

BURAK TAŞPINAR

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri