Ereğli, TED karşısında

Beşiktaş yenilgisi ile ligin 7. sırasına gerileyen Ereğli Belediyespor, bugün Başkent deplasmanında çıkış arıyor. Yeşil-beyazlılar, ligin 12. haftasında İba Kimya TED Kolejliler karşı karşıya geliyor
Aroma Bayanlar Voleybol 1. Ligi’nde mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Ereğli Belediyespor, ligin 12. haftasında bugün İba Kimya TED Kolejliler ile karşı karşıya geliyor. Ankara TOBB Spor Salonu’nda oynanacak olan karşılaşma saat 14.00’de başlayacak. Beşiktaş yenilgisi ile ligin 7. sırasına gerileyen ve neredeyse kazanmayı unutan Ereğli Belediyespor, TED Kolejliler’i deplasmanda mağlup ederek moral bulmak ve iyi bir çıkışın başlangıcını yapmak istiyor. Ereğli’nin sultanlarında önemli bir eksik bulunmuyor.
Kulüp Başkanı Fethi Ertekin, deplasmanda oynayacakları İba Kimya TED Kolejliler maçından galip ayrılmak istediklerini söyledi. Rakiple aynı puana sahip oyduklarını hatırlatan Ertekin; “Her iki takımın da 12’şer puanı var. Sezonun ilk yarısında evimizde rahat yendiğimiz İba Kimya TED Kolejlileri deplasmanda da yenip tamamen rahatlamak istiyoruz. Takımda sakat ya da cezalı oyuncumuz yok. Bu maçtan galip ayrılmayı başarırsak, büyük ihtimalle ligde kalmayı da garantileriz. Konya’nın üst düzey liglerdeki tek takımının maddi sıkıntı içerisinde mücadele etmesi, kadronun kısıtlı olması kötü sonuçları da beraberinde getiriyor. Ereğli Belediyespor, belediye dışında hiç kimseden destek alamıyor. Bunları defalarca belirtmemize rağmen, durum değişmedi. İyi oyunculara sahip olsak da, üç güne bir maç yapmak oyuncuları yorgun düşürdü. Artık hedeften vazgeçtik, ligde kalalım yeter” dedi.
LİGE 12. HAFTA MAÇLARIYLA DEVAM EDİLECEK
Aroma Bayanlar Voleybol 1. Ligi’ne 12. hafta maçlarıyla devam edilecek. Voleybol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, Galatasaray ve Fenerbahçe Universal derbi maçının da yer aldığı, 12. hafta maçlarının programı şöyle: Bugün: 14.00    Pursaklar Voleybol İhtisas-İller Bankası (Pursaklar) 14.00 IBA Kimya TED Kolejliler-Ereğli Belediyesi (Ankara TOBB) 15.00 Galatasaray-Fenerbahçe Universal (Burhan Felek) 16.00 Yeşilyurt-Ankaragücü (Yeşilyurt) 17.30 Vakıfbank Türk Telekom-Eczacıbaşı VitrA (Burhan Felek) Yarın: 15.30 Beşiktaş-Nilüfer Belediyesi (BJK Milangaz Arena).
Aroma Bayanlar Voleybol Birinci Ligi’nde Fenerbahçe Universal’in liderliğiyle sona eren birinci devrenin ardından ikinci devre, bugün yapılacak maçlarla start alacak. 2011-2012 sezonunda oynadığı ilk 11 maçta yenilgi yüzü görmeyen sarı-lacivertli ekip, devreyi sadece 5 set kaybı ve topladığı 33 puanla lider tamamladı.  Fenerbahçe Universal’i 10 galibiyet, 1 yenilgi ve 29 puanla Eczacıbaşı VitrA 2’nci sıradan takip ederken, Vakıfbank Türk Telekom ise 9 galibiyet, 2 yenilgi ve 27 puanla 3’üncü sırayı elde etti.
Galatasaray’ın 8 galibiyet, 3 yenilgi ve 24 puanla 4’üncü sırada yer aldığı listede, ilk 4 takım ile diğer takımların puanları arasında oluşan büyük fark dikkati çekiyor. Ligde 5’inci sıradaki Nilüfer Belediye devreyi 14 puanla tamamlarken, 6’ncı sıradaki Beşiktaş’ın ise 13 puanı bulunuyor. Ayrıca ilk devre sonunda 8 puanla 11’inci sıradaki Pursaklar Voleybol İhtisas ile 12’nci Yeşilyurt düşme hattında yer alan takımlar oldu. Uluslararası alanda yoğun bir sezon geçiren voleybol branşında, Avrupa şampiyonası finalleri ve dünya şampiyonası nedeniyle lige uzun bir süre ara verildiği için de devre arası uzun tutulmadı. 3 Ocak Salı günü sona eren ilk devrenin ardından ikinci devre, 4 günlük aranın ardından başlayacak.
BAYANLAR 1. LİGİ’NDE DERBİ HAFTASI
Bu sezon kadrosuna yaptığı yatırımla hedeflerini yükselten sarı-kırmızılı ekip, ligin güçlü ekipleriyle mücadele ettiği serinin sonunda Fenerbahçe Üniversal’e karşı iyi bir sonuç almak istiyor. Ligdeki son iki maçında Eczacıbaşı VitrA’ya 3-0, Vakıfbank Türk Telekom’a ise 3-1 yenilen Galatasaray, Fenerbahçe Universal karşısında bu şanssızlığını kırmaya çalışacak. Burhan Felek Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek mücadele, saat 15.00’te başlayacak.
SPOR SERVİSİ
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri