Ereğli Fatih Koleji Velileri, En Güzel Aşure İçin Yarıştı

Zonguldak Ereğli Özel Fatih Koleji'nde Muharrem ayı nedeniyle aşure etkinliği düzenlendi. Etkinlikte öğrenci velilerinin yaptığı ve değişik şekillerde hazırladığı aşureler yarıştı.Yarışma da jüri üyeleri hazırlanan aşurelerin tadı...

Zonguldak Ereğli Özel Fatih Koleji'nde Muharrem ayı nedeniyle aşure etkinliği düzenlendi. Etkinlikte öğrenci velilerinin yaptığı ve değişik şekillerde hazırladığı aşureler yarıştı.

Yarışma da jüri üyeleri hazırlanan aşurelerin tadı şekil ve sunumu üzerinden değerlendirmede bulundu. Çok farklı şekillerde hazırlanan aşureleri tadan jüri üyeleri puanlama yapmakta zorlandıklarını söyledi. Jüri üyelerinden aynı zaman da okulun aşçısı Şendoğan Karakaya, hazırlanan aşurelere büyük emek harcandığını söyledi. Şekil ve tat olarak seçimde zorlandıklarını kaydeden Karakaya, yarışmada son kez bir değerlendirmede daha bulunacaklarını söyledi.

Düzenlenen yarışmaya katılan Enes Melik Şenay'ın annesi Songül Şenay oğlunun adına yarıştığını söyledi. Hazırladığı aşurenin dereceye gireceğini söyleyen Şenay, "Mübarek Muharrem ayını idrak ettiğimiz bugünlerde bizlerde okulumuz tarafından hazırlanan etkinliğe katıldık. Burada diğer ailelerle de tanışıp onlarla sohbet ediyoruz. Aynı zaman da düzenlenen yarışmaya katılıyoruz. Bizleri bir araya getirdiği için okulumuza teşekkür ederiz" dedi.

Okul Müdürü Sadi Yanık ise düzenlenen etkinliğin son derece olumlu geçtiğini söyledi. Gonca Kreş öğrenci ve velilerinin de etkinliğe katıldığını ifade eden Yanık "Bugün burada büyük bir katılımla Muharrem Ayı nedeniyle aşure etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Yarışmada çekişmeler yaşanıyor. Hak edenin kazanacağını düşündüğümüz yarışmada bütün yarışmacı velilerimize başarılar diledik." dedi.

20 aşurenin yarıştığı yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler ve plaket takdim edileceği ifade edildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri