Erdoğdu: Bisiklet eski günlerine dönecek

Geçtiğimiz sezon yapılan organizasyonlarla dikkat çeken Bisiklet Federasyonu, bu sezon daha büyük organizasyonları gerçekleştirmek için kolları erken sıvadı
KAP yarışlarının ilik 29-30 Ocak tarihlerinde Alanya’da yapılacak. Konya’nın ata sporu sayılan bisikletin daha ileriye götürülmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Bisiklet İl Temsilcisi Tevfik Erdoğdu, “Konya’da bisiklet sporunun eski günlerine dönmesi için yoğun çaba harcıyoruz. Şu anda faaliyet gösteren 8 takım bulunuyor. Bu sayının 12-13’e çıkması için bu sezon daha fazla gayret sarf edeceğiz. Geçen sezon özellikle gençlerde milli takıma birçok sporcumuz gitti. İlimizin ata sporu bisiklete başta Konya Torku Şekerspor olmak üzere, birçok kulüp büyük önem veriyor. Bilindiği gibi Şekerspor, artık profesyonelleşti ve Türkiye’nin önde gelen bisiklet takımı Brissa ile büyük çekişme yaşayacak. Diğer yandan bisiklete destek amacıyla bütçeden pay ayıran İl Genel Meclisi Başkanı sayın Ali Selvi ve İl Genel Meclisi Üyesi sayın Erol Küçükbakırcı’ya teşekkür ediyorum. Bu desteklerin karşılığı, şampiyonluklar olarak geri döneciktir” dedi.
Alanaya’da 29-30 Ocak tarihlerinde yapılacak olan 2011 yılının ilk KAP yarışına ilimizden Konya Torku Şekerspor, Özel İdarespor, Selçuklu Belediyespor, Çatalhüyük Çumra Belediyespor, Meram Belediyespor, Gençlik Spor, Bisiklet Sporunu Kalkındırma Derneği ve Pınarelli takımları katılacak. KAP yarışlarının ikincisi ise 26-27 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek. Yarışlarda yıldızlar, gençler, büyükler ve masterler arasında büyük çekişme yaşanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri