Erdoğan'ın yüzde 76 sözünün aslı

Erdoğan Gezi olaylarında hep yüzdelerle konuştu. En son yüzde 100 demişti. Dün ise yüzde 76 diye ağzından çıktı. O yüzde 76 aslında bakın neydi?

Başbakan Erdoğan Gezi olayları ile yaptığı açıklamalarda verdiği "yüzde" oranları ile kafaları karıştırıyor. Son olarak Ankara'da yaptığı konuşmada "Bu iktidar yüzde 76'nın hizmetkarıdır" dedi.

İlk başta "yüzde 50'yi zor zaptediyoruz" diyen ve bu sebeple eleştirilen Erdoğan, ardından oranı değiştirip 'Biz yüzde 100'ün partisiyiz' yaptı. Ancak son gelen açıklamada oran yine değişti. Bu kez 'Bu iktidar yüzde 76'nın hizmetkarıdır" dedi. Haliyle de herkes dışarda bıraktığı yüzde 24'ü merak etmeye başladı.

CHP Mİ?

Son seçimlerde alınan oy oranlarına bakıldığında ilk anda akla Başbakan Erdoğan'ın Bu iktidar, yüzde 76'nın hizmetkarıdır" sözleriyle dışarda bıraktığı kesimin CHP seçmeni olduğu düşüncesi geldi.




İŞİN ASLI DİL SÜRÇMESİ

"Biz yüzde 76'nın hizmetkarıyız" diyen Erdoğan'ın yaptığı konuşmanın devamı dinlendiğinde işin aslı netleşiyor. Video kaydında yüzde 76'yı telaffuz ettikten sonra çevresinde bir hareketlilik oluyor. Eşi Emine Erdoğan ayağa kalkıp kulağına eğilerek uyarı yapıyor. Devamında Erdoğan'dan "Biz 76 milyonun hizmetkarıyız" sözleri geliyor.

RDOĞAN'IN YÜZDELİ AÇIKLAMALARI

Başbakan Erdoğan'ın Gezi olaylarıyla ilgili yaptığı 'yüzdeli' açıklamalar şöyleydi;

4 HAZİRAN 2013 : -"Şu anda evlerinde bizim zorla tuttuğumuz bu ülkenin en az yüzde 50’si var. Ve biz onlara diyoruz ki aman sabırlı olun. Sakın bu oyunlara gelmeyin."

7 HAZİRAN 2013 : - "Bize yüzde 50 oy verdi diye biz yüzde 50'nin partisi değiliz. Yüzde 100'ün partisi olarak millete hizmet veriyoruz''.

9 HAZİRAN 2013 : -"Bu iktidar, yüzde 76'nın hizmetkarıdır. Bu iktidar, Türk'ün de, Kürt'ün de, Laz'ın da...hepsinin hizmetkarıdır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri