Erdoğan'ın özürden haberi var mıydı?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, TGRT Haber'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gezi Parkı eylemleriyle zor günler yaşayan hükümet yumuşama eğilimi gösterirken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, TGRT Haber ekranlarında konuştu.

GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE 27 MAYIS KUŞKUSU!

Hadi Özışık ve Gülden Kaleli'nin hazırladığı Basın Odası'na konuk olan Süleyman Soylu, Başbakan'ın eylemler karşısında aldığı tutumu savundu, hükümetin esas endişesini paylaştı. AK Parti olarak, 27 Mayıs darbesinin mağduru olan ailelerin siyasetteki temsilini yaptıklarını kaydeden Soylu, Gezi Parkı eylemlerinin arka planına bu nedenle daha temkinli baktıklarını söyledi. Başbakan'a haksızlık yapıldığını savunan Soylu, hükümetin hiç kimsenin yaşa tarzına karışmadığını söyledi.

ARINÇ'IN AÇIKLAMALARINDAN BAŞBAKAN'IN BİLGİSİ VAR MI?

Arınç'ın açıklamalarının tamamı Başbakan'ın bilgisi dahilindedir. Demokrasiler sadece iktidara gelen partinin yönetimiyle olmaz. Seçimler önemlidir tabii. Ama sivil toplum örgütleri de önemlidir. Hatta birey de önemlidir. Bugün birey sosyal medya araçlarıyla kendini ifade etme yeteneğine sahiptir. Bizim de iletişim eksiliğmiz oldu. Ne yapılması ne yapılacağı konusunda bilgi eksikliklerimiz oldu.

EYLEMLER BİZİ SANDIKTA YENEMEYENLERİN İNSİYATİFİ

AK Parti'yi sandıkta malup edemeyenler kendi başına başlayan bir insiyatifi kullanarak bir iktidar kavgası oluşturmaya çalıştılar. Taksim'deki bir çok kişi bu durumdan şikayetçidir. Türkiye çözüm sürecini halletti, türkiye ekonomisini iyi noktaya getiriyor. Türkiye yeni anayasata yönelik çok önemili adımlar atıyor. 1982 anayasasının dar kalıpları olmasasaydı biribirimizi daha kolay anlardık

TWİTTER BAŞBAKAN'IN DEDİĞİ GİBİ BAŞ BELASI MI?

Başbakan'ın Twitter'ı başbelası olarak nitelendirmiyor. Siz Twitter'da yalan yanlış haberler yayarsanız buna bizim vereceğimiz tepki de farklı olur. Türkiye'nin en önemli tv aktörlerinden bir tanesi 26 yaşındaki Aylin panzer taraından ezildi dedi. Bunlar yalan. Sayısız yalan ve yanlış bilgi akışı var.

BİZ 1960 DARBESİNİN MAĞDUR ETTİĞİ AİLELERİN ÇOCUKLARIYIZ

Ben bu yaşananlarda memnun değilim. Çok üzgünüm. Hiç bir iktidar sevinmez bu olaylardan. 1960 darbesinden mağdur olan ailelerin çocuklarıyız. Tencere tava çalınıyor şimdilerde ama o zamanlarda da vardı bunlar. 1960 darbesinde bugünkü yalan haberler dolaşıma sokuldu. Asker elbisesi giyen Demokrat Partili'ler katliam yapacak dendi. Gezi Parkı'nda masumane eylemler var ama esnafın dükkanında ne istiyorsunuz? İnsanları arabalarından indirip İstiklal Marşı okutmayı, kendi sloganlarınızı attırmayı nasıl bir süreçle bağdaştırıyorsunuz?

POLİSE DE EMPATİ YAPMAK GEREK

Nasıl eylemcilere empati yapıyorsak oradaki polise de empati yapmak gerekir. Dün 200 kişinin arasında kaldım. Orada darp edilsem ne olacak? Polis bizi korumakla görevli değil mi? Nasıl çekilsin polis? Türkiye'yi istikrarlaştıracak şeyler bunlar.

BİZ DE 1 MİLYON İNSAN MI TOPLAYALIM

Biz bir kitle partisiyiz. Biz de 500 bin, 1 milyon insanı toplayalım mı? Çok zor tutuyoruz. Ankara'nın göbeğinde bir ülkenin hükümeti için çok ağır şeyler söyleniyor. İnsan ne için yaşar? Onuru için... Başbakan da bunu söylüyor. Ne olur sağduyu... Bütün arkadaşlarımız sağduyu mesajları veriyor.

10 YILLIK BAŞBAKAN'A BU SUÇLAMALAR YÖNELTİLEMEZ

Anlamakta zorlanıyorum. Bir hükümet iletişim eksikliği yapabilir. Masum insanlar özgün bir protestoya karşı yüksek bir şiddet de uygulanabilir. Bundan Türkiye'nin 10 yıllık bir Başbakan'ına böyle suçlamalar yöneltilemez. Bizim tezimiz budur. 1979'da ben 10 yaşındayken Adalet Partisi'nin bir mitinginde millet tencere tavasıyla geldi eylemini yaptı. Ama o zaman insanların ekonomik sorunları vardı. Bugün insanların geliri kat kat arttı.

CHP YAŞAM TARZINA MÜDAHALE ETTİĞİ İÇİN İKTİDARI KAYBETTİ

CHP'nin iktidarı kaybetmesinin en büyük nedeni insanların yaşam tarzına karışmasıdır. İnsanların namazı, ibadeti, camisine karışmıştır. Biz böyle bir tecrübeden geliyoruz. Kimsenin yaşam tarzıyla bir işimiz olmaz. Hükümetin 2003'ten bu yana yaşam tarzı müdahalesi anlamına gelen bir tek uygulaması yoktur. İnsanların giyiminde kuşamında yaşam tarzında ne değişti? 12,5 milyon turist gelirken şimdi iki katı geliyor. İnsanların yaşam tarzına müdahale edilse böyle bir şey olabilir mi? Bu senaryolar çok yaşandı. İstiklal Mahkemeleri'nde yaşandı. Bunu dedelerimiz babalarımız yaşadı. Bizim geleneğimizin en önemli meselesi herkesi kucaklamasıdır.

HERKESİN HOŞUNA GİDECEK BİR TAYYİP ERDOĞAN ÇIKARTAMAYIZ

Herkesin hoşuna gidecek bir Tayyip Erdoğan çıkartamayız. 76 milyonun ortalamasını alan bir Tayyip Erdoğan çıkartamayız. Eğer Başbakan'ın tarzı bizim tarzımıza uymuyorsa haklarımız var. Protesto hakkın var, seçim hakkın var. Tabi biz beğenmeyenin de hakkı ve hukukunu korumakla görevliyiz. Bu tek parti aklıdır. Kim gelirse gelsin benim istediğim gibi olsun demektir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri