Erdoğan'ın iktidarına bağladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidardan gitmesiyle Türkiye'nin bölünebileceğine dair açıklamaları tepki topladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, AK Parti'den ayrılan kişilerin kuracağı öne sürülen yeni parti iddialarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yaptığı açıklamalarla tepki çeken ifadeler kullanan Bakan Turan,“Liderimiz iktidardan düşürse ülkenin parçalanmasına kadar gider bu iş” dedi.

Yeni parti kurma çalışmalarını ucuz ve basit hesaplar olarak değerlendiren Turan, demokratik sistemde iktidarda olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidardan düşmesini Türkiye'nin bölünmesine neden olacağına dair düşüncesi ise tepki topladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iktidardan inmesini Türkiye'nin bölünmesine yol açacağına dair değerlendirmelerde bulunan Turan, şu ifadeleri kullandı:

 

"Bir takım nedenlerle içimizden ayrılan, farklı yollara sapan, 'bu partiden bir puan daha düşürebilir miyim?' diye, bu lideri alaşağı etmek için milletin aklını çelip 'nasıl ayrıştırabilir miyim?' düşüncesinde olanlar, bu milletin ferasetiyle, basiretiyle hareket ederek bizim liderimizi iktidardan düşürme gayesinde olanlara aldanmayacaktır. Bizim milletimiz geçmişte bunun acısını, bunun ağır faturasını ödemiş ve günümüzde daha bilgili, daha şuurlu bir şekilde davasına sahip çıkacaktır. Bize düşen görev de bunları milletimize anlatmaktır. Eğer bu topraklarda bölüşüp ayrışarak çökersek, liderimizi iktidardan düşürsek ülkenin parçalanmasına kadar gider bu iş. Dünya mazlumlarının umudu haline gelen Türkiye ve onun başındaki lidere hepimiz sahip çıkmamız lazım. Ucuz menfaatler ve basit hesaplar için yollara düşmüş olanlara aldanmayacağız. Aldanırsak kaybederiz. Ben, milletimizin basireti, feraseti, cesareti ve metanetiyle bu badireyi de inşallah atlatacağız. Yolumuz ak, geleceğimiz aydınlık olsun."

Ayrıca kamuoyunda Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin parti ve şahıs eksenli bir düşünceye bağlanması ise büyük tepkilere neden oluyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (10)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri