Erdoğan'dan, Pakistan Heyeti İle Görüşmesine 'Adeta Bakanlar Kurulu' Yorumu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Başbakanlık merkez binada gerçekleştirilen ikili ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Başbakanlık merkez binada gerçekleştirilen ikili ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

İki ülke arasında çeşitli anlaşmalara imza atılmasının ardından ilk önce Başbakan Erdoğan konuştu. Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in göreve geldikten sonra ikinci yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye gerçekleştirdiğini vurgulayan Başbakan Erdoğan, bunun iki ülke arasındaki stratejiik ilişkilerin somut bir göstergesi olduğunu söyledi. Erdoğan heyetler arası görüşmeyi ise “Adeta bir Bakanlar Kurulu” diye niteledi.

Görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Suriye konusunu değerlendirdiklerini belirten Erdoğan, Suriye konusunda Türkiye ve Pakistan'ın fikir birliği içinde olduğunu söyledi. Erdoğan ayrıca Navaz Şerif ile terör konusunu da görüştüklerini dile getirdi. İki ülke arasında enerji, ticaret, ulaştırma, kültür, belediyecilik hizmetleri gibi farklı alanlarda 13 anlaşma ve muhtıra imzalandığını vurgulayan Erdoğan, bunlarla birlikte iki ülke arasındaki anlaşmaların sayısının 40'ı aşmış olduğunun altını çizdi.

Navaz Şerif ise Türkiye'deki temaslarını özetleyerek başladığı konuşmasında iki ülkenin arasındaki irtibatın sıklaştırılması için daha fazla uçuş yapılmasına karar verdiklerini söyledi. Şerif, “Geniş bölgemizde istikrarsızlıklar yaşanıyor, ama iki güçlü ülke olarak Türkiye ve Pakistan barışı tesis etmek için üzerine düşeni yapacaklardır.” dedi. Şerif, ayrıca Erdoğan'ı Pakistan'a davet ettiklerini belirterek, Erdoğan'ın Kasım ayında Pakistan'a gideceğini bildirdi. İki Başbakan açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri