Erdoğan'dan Muhalefetin Aday Seçimine Eleştiri

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin (ASKON) geleneksel iftar yemeğine katılan Başbakan Erdoğan, muhalefetin cumhurbaşkanı tercihini eleştirerek, "Cumhurbaşkanının siyaset üstü olması, ya da siyasetin dışından olması ne demek? Bunu...

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin (ASKON) geleneksel iftar yemeğine katılan Başbakan Erdoğan, muhalefetin cumhurbaşkanı tercihini eleştirerek, "Cumhurbaşkanının siyaset üstü olması, ya da siyasetin dışından olması ne demek? Bunu bugüne kadar hep darbeciler söyledi. Ve bugün de sadece darbe özlemi içinde olanlar söylüyor. Siyaset utanılacak bir şey mi?" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ASKON'un Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Programda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çok sayıda milletvekili, ASKON Başkanı Mustafa Koca, ASKON üyeleri ve vatandaşlar da bulundu.

İftar yemeğinin ardından katılımcılara seslenen Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin açıklamalarda bulunup, muhalefeti eleştirdi. Erdoğan, cumhurbaşkanı olmasının bir ayrılık olmadığına vurgu yaparak, "Önümüzdeki yeni süreç aslında bir son değil, bir bitiş, bir ayrılış değil. İnşallah Türkiye için yeni bir başlangıç olacak. Halkın oyları ile seçilmiş bir cumhurbaşkanı, halkın oyları ile iş başına gelmiş bir iktidar Türkiye'nin çok daha hızlı bir şekilde büyümesine kalkınmasına, standartlarını çok daha yükseltmesine zemin hazırlayacak. Bugüne kadar Türkiye için nasıl birlikte çalıştıysak önümüzdeki süreçte de sizlerle birlikte çalışacağız." ifadelerini kullandı.

"10 Ağustos 2014, yani cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi, demokrasimizdeki kamburların kalkması son vesayet kalesinin de yıkılması noktasında son derece önemlidir." diyen Erdoğan, "2007 yılında cumhurbaşkanı halkın seçmesini temin ederek milli irade önündeki engelleri kaldırdık. 10 Ağustos'ta inşallah bu değişiklik tecelli edecek, millet kendi oyları ile kendi cumhurbaşkanını seçecek, Türkiye'de çok yeni bir süreç başlamış olacak." şeklinde konuştu.

Muhalefet partileri geçmişte olduğu gibi devleti temsil edecek bir cumhurbaşkanı özlemi içindeler. Cumhurbaşkanı siyasetin üzerinde olsun demek, aslında cumhurbaşkanı halkın, halkın tercihlerinin, taleplerinin, arzularının üzerinde olsun demektir. Cumhurbaşkanının siyaset üstü olması, ya da siyasetin dışından olması ne demek? Bunu bugüne kadar hep darbeciler söyledi. Ve bugün de sadece darbe özlemi içinde olanlar söylüyor. Bunlara sormak lazım. Siyaset utanılacak bir şey mi? Eğer siyaset utanılacak bir şey ise siz bu siyaseti niye yapıyorsunuz? Halkın tercihte bulunması, ülkenin geleceğini tayin etmesi utanılacak bir durum mu?" şeklinde konuştu.

Yeni süreçte, çözüm sürecinin, AB üyelik sürecinin devam edeceği vurgusunu yapan Erdoğan, Hizmet Hareketi'ne yönelik söylemlerini de sürdürdü. Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu yeni süreç ekonomide, demokratikleşmede, asla bir belirsizliğe yol açmayacak. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Tam tersine bütün bu alanları çok daha kapsayacak, çok daha güçlendirecek. Bugüne kadar yaptığımız her reform karşısında korku senaryoları üretenler oldu.

Cumhurbaşkanın halk tarafından seçilmesi karşısında, etkin, koşan, terleyen bir cumhurbaşkanın göreve gelmesi karşısında bugün de korku senaryoları üretenler var. Başta ekonomi olmak üzere her alanda Türkiye çok hızlı bir şekilde ilerleyecek. Çözüm süreci, AB süreci, paralel yapı ile mücadele gibi devam eden süreçlerin de kesintiye uğramayacağını burada özellikle hatırlatmak isterim. Özellikle vatanımıza, idealimize, istikbalimize yönelik haince saldırılarda bulunan paralel yapı ile mücadele yeni dönemde çok daha farklı olacak. Devlet kendisine yönelik tehdide en kararlı şekilde cevap verecektir." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri