Erdoğan'dan Muhalefete: Terbiyesizlikler Yapıyorlar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefeti sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, "Şimdi bakıyorsunuz bir takım terbiyesizlikler yapıyorlar.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefeti sert bir dille eleştirdi. Erdoğan, "Şimdi bakıyorsunuz bir takım terbiyesizlikler yapıyorlar. Polislere, kadınlara, milletvekillerine, bakanlara karşı ağza alınmayacak ifadeler kullanıyorlar. Çirkince davranışlar sergiliyorlar. Aile, kişi mahremiyeti, özel hayat, edep, haya tanımadan saldırıyorlar. Bunlara karşılık verdiğinizde, tepki gösterdiğinizde, eleştirdiğinizde o kadar hayasızlar ki inanın bundan memnun oluyorlar." dedi.

ATO Congresuim’da düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılan Erdoğan, yerel seçim çalışmalarına değindi. Erdoğan, CHP'yi eleştirerek, "CHP'de bir genel başkan yardımcısı çıkıyor, güya elinde bir belge; 'Suriyeli sığınmacılar seçmen yapılıyor' diye ortaya bir iddia atıyor. Gösterdiği nüfus cüzdanı 18 yıldır Türkiye'de yaşayan, 2008 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçen Suriye kökenli bir vatandaşımıza ait. Bunlar siyaset yapma tarzı işte budur. Birileri bunların eline bir-iki kağıt parçası veriyor, gösteriyorlar, rezil oluyorlar. Ama hiçbir şey olmamış gibi utanmadan, sıkılmadan, yüzleri hiç kızarmadan yollarına devam ediyorlar. Genel müdürleri ne ise genel müdür yardımcıları da o, milletvekilleri de o... Haya perdesi bir kez yırtılırsa, ar damarı bir kez çatlarsa o insan artık arsızlığı, hayasızlığı kendisi için bir gıda olarak görmeye başlar. Şimdi bakıyorsunuz bir takım terbiyesizlikler yapıyorlar. Polislere, kadınlara, milletvekillerine, bakanlara karşı ağza alınmayacak ifadeler kullanıyorlar. Çirkince davranışlar sergiliyorlar. Aile, kişi mahremiyeti, özel hayat, edep, haya tanımadan saldırıyorlar. Bunlara karşılık verdiğinizde, tepki gösterdiğinizde, eleştirdiğinizde o kadar hayasızlar ki inanın bundan memnun oluyorlar. Onlar size hakaret ettiğinde siz incinirsiniz. Ama siz onlara hakaret ederseniz onların gıdası hakaret, onları büyütürsünüz. Onlar size küfretse siz rahatsız olursunuz. Ama onlara küfredildiğinde inanın bunun bir iltifat olarak kabul ederler ve bundan memnuniyet duyarlar." diye konuştu.

"CAHİLLE SOHBET ETME"

Erdoğan, "İşte onun için enerjimizi bunlarla harcamayacağız. Hiçbir iftiralarını, iddialarını karşılıksız bırakmayacak, ama üslubumuzdan, edep ve hayamızdan da asla taviz vermeyeceğiz. Onlara ihtiyaçları olan gıdayı, çamuru sunmayacağız. Çok güzel bir söz var: 'Cahille sohbet etme \ Dışarıdan bakanlar aranızdaki farkı anlamayabilir \ Nadan (cahil) ile sohbet zordur bilene \ Çünkü nadan ne gelirse söyler diline.' Hiçbir iddia ve ithamlarını cevapsız bırakmayacağız. Ama onlara oksijen vermeyeceğiz. Onların seviyesine düşmeyecek, düştükleri çukurda, çamurda onları öyle kendi hallerine bırakacağız. Bu türden bizi tahrik etmek için yaptıkları edepsizlikler ve hayasızlıklar karşısında çok dikkatli olacağız. Onlar bizi paçamızdan tutup aşağıya, kendi seviyelerine çekmeye çalışacak, ama biz o seviyelere düşmeyeceğiz."

"DARBECİ YÖNETİMİN KARŞISINDAYIM"

Erdoğan, Mısır'da gözaltına alınan genç kızlara da değinerek, şöyle konuştu: "Bunun dışında da tuzaklar kurdular, kuruyorlar. Önümüzde 4 ay boyunca (Rabia işareti yaparak); bu işaret birilerini rahatsız ediyor. Ama ben rahatsız değilim. Ve bundan dolayı da gururluyum, gururlu olmaya da devam edeceğim. Hep mazlumların yanında oldum, olmaya da devam edeceğim. Bu işareti yapan Mısır'da 20 kadar genç kızımızı içeri atan darbeci yönetimin karşısındayım, karşısında olmaya da devam edeceğim."

Gençlere de seslenen Erdoğan, "Onların tuzağı varsa Allah'ın da, milletin de bir hesabı var." dedi. Erdoğan, daha sonra partililere şöyle hitap etti: "Biz var olanla yetinemeyiz. Hem var olanı muhafaza etmek hem de daha ileri gitmek için bir an bile duraksamadan çalışmak zorundayız. 'Millet nasıl olsa bize oy verecek' derseniz işte muhalefetin durumuna düşersiniz. Bu partinin genel başkanı olarak emin olun eğer imkanım olsa 780 bin kilometrekare içindeki her bir hanenin kapısını çalmak için, onlara misafir olmak için, çay içip hasbihal etmek için koşarım." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri