Erdoğan'dan 'Her şey güzel olacak' diyenlere: Hepsi kayda giriyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam katıldığı iftar programında "Her şey çok güzel olacak" paylaşımlarıyla Ekrem İmamoğlu'na destek verenler için "dalkavuklar, bunlar kayda giriyor" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sinema dünyasıyla ilgili olarak bize kadar kimse bir yasal düzenleme yapmadığı halde, bunu yapıp ondan sonra bir taraftan bize teşekküre geleceksin, arkadan da bunlarla beraber şakşakçılık yapacaksınız, bunu neyle ifade edeceğiz, neyle izah edeceğiz. Sanatçı sanatıyla konuşur. Bu tür insanlara dalkavukluk yapmaz. Sanatıyla konuşan sanatçıları baş göz ederiz. Onlar için de elimizden gelen ne varsa onu yaparız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Meydanı'nda düzenlenen Beyoğlu Geleneksel İftar Programına katıldı. İftarın ardından yaptığı konuşmasına Anneler Günü'nü kutlayarak başlayan Erdoğan, “Türkiye’nin ve İstanbul’un ihtiyacı kendi dünya görüşüne uymayan herkesi ötekileştiren, hor ve hakir gören zihniyet değil, işte buradaki manzaranın ifade ettiği anlayıştır. Milletimizin ve İstanbul’un ihtiyacı bu Taksim’de sergilenen vandallık, şiddet, terör provokatif eylemler değil, işte burada olduğu gibi her inançtan kökenden insanın aynı sofra etrafında buluşmasını sağlayan hoşgörü ve dostluk iklimidir. İstanbul’un ve tüm Türkiye’nin ihtiyacı darbe çığırtkanlığı yapanlar değil, işte burada olduğu gibi canı pahasına istiklaline ve istikbaline sahip çıkan milletin kendisidir. Kazanı kaynatıp sandıklardan oy çalanlar darbe tehdidinde bulunmalarına 23 Haziran'da İstanbul halkı gereken cevabı verecektir. Düşünebiliyor musunuz, Türkiye Cumhuriyeti’nin parlamentosunda kazanı kaynatıp darbeye çağrı yapanlar, bu ülkede kimlerdir. Benim milletim bunlara gereken dersi 23 Haziran’da verecektir."dedi.

BUNLAR ŞİRAZEDEN ÇIKTI, HEPSİ KAYDA GİRİYOR

Erdoğan, “Mili irade bizim her şeyimizdir sonuna kadar savunacağız. Vesayet ortaklarının kazanı kaynatarak birilerine kullanışlı ortam hazırlamalarına asla müsaade etmeyeceğiz. Bunları umursamayacak ve sonuna kadar milli iradenin milletin sandığın yanında yer almasını sürdüreceğiz. Milletimizi, ortak değerlerimiz ve hedeflerimiz altında toplamaya devam edeceğiz. Bunlar bu kadar şirazeden çıktı ki statlara pankartlar asıyorlar. Pankartlarla FETÖ’nün uşağı kişilerin sloganlarını tribünlere asıyorlar, bunlara asla geçit vermeyeceğiz. Bunlar yanlış yolda, bunu biz düzelteceğiz. Statlara bu tür ayrımcılık getirenlere 23 Haziran'da milletim gereken dersi verecektir. Bu statları biz yaptık, kapalı spor salonunda beyefendinin 23 Nisan’daki sloganvari ifadelerini insanlara söylettiriyorlar. Bunların hepsi kayda giriyor, gereğini yapacağız, bunlara eyvallah diyemeyiz” şeklinde konuştu.

SANATÇI DALKAVUKLUK YAPMAZ

Erdoğan, “Sinema dünyasıyla ilgili olarak bize kadar kimse bir yasal düzenleme yapmadığı halde, bunu yapıp ondan sonra bir taraftan bize teşekküre geleceksin, arkadan da bunlarla beraber şakşakçılık yapacaksınız, bunu neyle ifade edeceğiz, neyle izah edeceğiz. Sanatçı sanatıyla konuşur. Bu tür insanlara dalkavukluk yapmaz. Sanatıyla konuşan sanatçıları baş göz ederiz. Onlar için de elimizden gelen ne varsa onu yaparız. Önümüzdeki 6 hafta boyunca milletimize hakikatleri anlatacak ve tercihlerin en doğru seçimlerin en sağlıklı şekilde yapılmasını sağlayacağız. Seçimlerin yenilenme kararının tamamını okuma, anlama, değerlendirme zahmetine girmeden büyük laflar edenlerin sözlerini sandıkta yutturmak hepimizin boynumuzun borcudur. Geçmişte bu konuda çok mahcup olan oldu. Affınıza sığınarak söylüyorum, Taksim’de anırmaktan koltuğunu bırakmaya kadar büyük laflar edenlerin hepsi sözlerinin üzerine yattı. İnşallah bu defa da öyle olacaktır.” diye konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri