Erdoğan'dan Gül'ün önerisine sert tepki

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili, Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan arasında gerçekleşen görüşmenin detayları ortaya çıktı.

Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için Başbakan Erdoğan'ın aday olup olmayacağı belirsizliğini korurken, kulislerde konuyla ilgili farklı iddialar gündeme geliyor.

"AHMET DAVUTOĞLU'NA BIRAKIRIM"

Başbakan Erdoğan'ın aday olması halinde partinin başına kimin geçeceği belirsizliğini korurken, Erdoğan-Gül görüşmesinin detayları da gün yüzüne çıkmaya başladı. Yeniçağ gazetesi yazarı ve Ankara temsilcisi Ahmet Takan'ın Ak Parti kulislerinde konuşulanları kaleme aldığı yazısında Erdoğan'ın Köşk'e çıkması halinde Gül'e "Köşk'e çıkarsam Başbakanlık koltuğuna kim otursun?" şeklinde bir soru yönettiğini belirtti. Gül'ün de bu soruya "Bülent Arınç" yanıtını verdiğini ifade eden Takan, bunun üzerine Erdoğan'ın "Ne hakkı?.. Bu işlerde hak hukuk olmaz. Başbakanlığı Ahmet Davutoğlu’na bırakırım" diye cevap verdiğini ileri sürdü.

GÜL, TANER YILDIZ'A İTİRAZ ETTİ

Erdoğan’ın düşündüğü mini kabine revizyonunun da konuşulduğunu aktaran Takan, Soma’daki facianın yargı sürecine değinen Erdoğan'ın, Enerji Bakanı Taner Yıldız'ı ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik’i kabine dışı bırakmayı düşündüğünü söylediğini, ancak Gül'ün, Taner Yıldız kısmına itiraz ederek "Yıldız’ı alma. Tamam orda durmasın ama Başbakan Yardımcısı yap. Daha iyi olur"  dediğini belirtti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri