"Erdoğan'dan Cumhurbaşkanı olmaz" demişti...

Devlet Bahçeli, üç yıl önceki Meclis Grup Toplantısında yaptığı konuşmada ise "İki yanlış bir doğru etmez, suda ateş yanmaz, Recep Tayyip Erdoğan'dan da cumhurbaşkanı olmaz" demişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün düzenlediği basın toplantısında "MHP, Cumhurbaşkanlığı adayı göstermeyecektir. MHP’nin Genel Başkanı Cumhurbaşkanı adayı olmayacaktır. Yenikapı diye başlayan bir ruhla hareketle anayasada beraber hareket ettiğimiz, halkoylamasında beraber hareket ettiğimiz, uygulamasına önderlik yapan parti ile beraber sonuç almak Türkiye’nin hayrına olacağı inancındayız. Daha net olarak ifade ediyorum, herhangi bir sebeple Recep Tayyip Erdoğan aday olmaktan vazgeçerse, “ben böyle bir yola girmek istemiyorum” der ise o kendisinin bileceği iştir." açıklamasında bulundu.

"SUDA ATEŞ YANMAZ, ERDOĞAN'DAN CUMHURBAŞKANI OLMAZ"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklayan Bahçeli'nin dört yıl önce yaptığı bir konuşma arşivden çıktı ve gündeme geldi. Bahçeli 8 Nisan 2014'te yaptığı konuşmada AKP'yi ve Erdoğan'ı eleştirerek "İki yanlıştan bir doğru çıkmaz, tekeden süt sağılmaz, bardağa tuz bulunmaz, suda ateş yanmaz; Recep Tayyip Erdoğan'dan da cumhurbaşkanı olmaz" diyor.

 

 

Bahçeli, bugün ise "Benim aklım Türkiye'dir. MHP'nin Cumhurbaşkanı adayı yoktur, MHP Genel Başkanı aday olmayacaktır. MHP olursa ittifakla, olmazsa kendi partisi olarak milletvekilliği seçimine girer. Cumhurbaşkanı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı alır" dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri