Erdoğan'dan belediye başkanlarına çağrı

Başbakan Tayyip Erdoğan Yerel Yönetimler ve Aile adı altındaki sempozyumda yaptığı konuşmasında, şehirlerde ailenin önemini vurgularken, AK Partili belediyelere de çağrı yaptı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Yerel Yönetimler ve Aile başlıklı sempozyumdaki konuşmasından satırbaşları şöyle;

TÜİK'in büyüme rakamlarına göre son çeyrekte yüzde 5.2 oranı ile ekonomimiz yüzde 8.5 oronında büyüdü. Bu da şu demektir; Türkiye Çin'den sonra büyümede 2. oldu. Gayri Safi Yurt İçi Hasılamız 3 kat arttı. Milli Gelirimiz 1 trilyon 295 milyon dolar oldu. Cumhuriyet tarihimizin yeni bir rekorunu elde etmiş olduk. Hem nüfusumuz artıyor hem de gelirimiz artıyor. İnşallah nüfusumuz daha da artacak... Zaten ne diyoruz 3 çocuk... Her doğan çocuk rıskı ile beraber gelir.

Küresel krizin devam ettiği Avrupa'da sorunlar had safhaya ulaşımış durumda iken bizde ise rekorlar kırılıyor. Bu başarı için 75 milyonun tamamını yürekten kutluyorum.

Şehir içinde yaşayanları şehirleştirmiş ve medeniyetleştirmiştir. Tabiki de o şehirleşme insan odaklı olmuştur. Zaten baktığınızda tarihe hep insan odaklı olduğu görülmüştür. İnsanı yutan değil insanı yücelten bir mimari görürsünüz. Minareler, kubbeler asil görevlerinin yanı sıra şehire bir estetik de katmıştır. Ne zamanki kendi medeniyetmize sırt çevirmişsiz işte o zaman şehirler bozulmuş ve titizlikle korunması gereken değerler yitip gitmiştir.

Eskiden evinde hasta olan aile saksısına sarı çiçek koyuyor ve evin önünden geçenlere ses yapmamaları konusunda uyarıda bulunuyor. Ancak şimdi bakıyorsunuz hasta olan evin önünden arabalar geçiyor ve dayanılmaz gürültüler oluşuyor. İşte siz şehri insan değil de arabalara uyarlarsanız bu sonuçlar ortaya çıkar.

Biz insan odaklı şehirler inşaa etmek durumundayız. En azından AK Partili belediyeler bunu yapmak zorundadır.

Maalesef şehirler aile mahremiyetine aykırı bir şekilde gelişiyor. İnsanlar şehire hükmetmiyor, şehirler insanlara hükmediyor. Biz bu gelişimi değiştirmek zorundayız.

Ailenin örselendiği bir toplumun geleceği umutla bakması imkansızdır. Çalışkanlığın, itimatın, demokrasinin kaynağı aildedir. Toplumu ayakta tutan bir tuğladır. İşte o tuğla çekilde toplum çürüyecektir.

Aile AK Parti siyasetinde önce gelir. Emniyet, enerji, tarım her şey aile içindir. Bizim yerel yönetimlerde temelde aile vardır. Sosyal yönetimlerde toplumun en küçük bireyi olan aileye hizmet eden belediyelerdir. O yüzden belediyeler önce insan diyecek, önce aile diyecek ve onların imdadına yetişecek.

AK Partili Belediye Başkanlarına söylüyorum, kapı, kapı dolaşıp kulağını kabartacak ve ne oluyor bitiyor bunu bilecek. Sizler bizim elimiz kulağımızsınız bunu iyi bilin...

Ne yapıyorsunuz öncelikle çocuklar için yapın. Süleymaniye'nin penceresinden bakan çocuk ile gecekondunun camından bakan çocuğun tasarrufu aynı değildir. O yüzden o gecekondudan bakan çocuğun o bakışı edineceği sokaklar yaratmalıyız.

Şimdi gideceğiz o sokakları oluşturmak için yıkacağız. Türk milletine sesleniyorum işimizi kolaylaştırın biz sizi sokakta bırakmayız. Birakın çocuklarınızın ayaklarının değeceği çimli parklar oluşturalım.

Biz çocuklarımıza güvenli, insana dost şehirler bırakacağız. Bu şehirleri inşaa etmek için uğraşacağız. Hiç kuşkusuz burada Belediye başkanlarına büyük işler düşüyor. Her AK Partili Belediye başkanımız böyle bir vizyona sahip olmalı. Zaman hızla akıp gidiyor. Geçen Hazira'da seçim yaptık aradan 1 yıl geçti, zaman süratle akıp geçiyor. Bundan sonra her adımda önce aile diyeceğiz.

Şehirlerin ailelere değil, ailelerin şehirlere hükmettiği şehirler için bu sempozyum yol gösterici olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri