Erdoğan'dan Arınç'ın sözlerine tepki

Hollanda'dan ayrılmadan önce gazetecilere konuşan Başbakan Erdoğan, Bülent Arınç'ın Milliyet'in yayınladığı İmralı zabıtlarıyla ilgili yorumlarını da değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan, Hollanda'dan ayrılmadan önce gazetecilere açıklama yaptı. İmralı tutanaklarının sızmasını değerlendiren Erdoğan, belgelerin yayınlanması için "servis edildi" ifadesini kullandı. Erdoğan, tutanakların başka gazetelere de servis edilmek istendiğini ancak kabul etmediklerini de söyledi.

BÜLENT BEY YANLIŞ YAPMIŞTIR

Açıklamaları sırasında Başbakan'a, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın tutanakların yayınlanmasını "gazetecilik başarası" olarak nitelendirdiği hatırladıldı. Erdoğan, bu değerlendirmeye, "Bülent Bey böyle bir şey söyledi ise yanlış yapmıştır. O süreçte metinler başka gazetelere de servis yapılmak istendi. Kabul etmediler" yanıtını verdi.

HASAN CEMAL İÇİN BENİM GİRİŞİMİM SÖZ KONUSU DEĞİL

Başbakan, gazete sahipleri ile ilişkileri konusunda bazı dedikoduların yapıldığını ancak bunların doğru olmadığını açıkladı. Gazetelerin alımı ve satımı konusunda en küçük tavsiyesi bile olmadığını belirten Erdoğan, işine son verilen Milliyet Gazetesi yazarı Hasan Cemal'e ilişkin de harhangi bir girişiminin de söz konusu olmadığını söyledi. Başbakan Erdoğan şöyle konuştu:

"Şimdi Hasan Cemal'in yazılarına son verilmesini benim istediğime dair ifade beni rencide etmiştir.
Geçenlerde bir olay yaşadık. Ona kırıldım. Tutanak olayında dedim ki 'Terörle mücadelede her türlü desteği vermeye hazırım' deyip, bu haberi yayınlamak izah edilemez. IRA sürecinde medya bu tür şeyleri yayınlamama konusunda ortak karar almıştı. Hatırlattım. Hasan Cemal olayının benimle uzaktan yakından ilgisi yok. Geçmişte Uğur Dündar, Emin Çölaşan gibi isimler de gazetelerinden ayrılırken benzer dedikodular çıkarılmıştı. Orada da benim bir dahlim söz konusu olmamıştır. Kaldı ki gazetesi de 'Hasan Cemal istediği zaman köşesinde yazabilir' diye duyurdu."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri