Erdoğan'a müzakere çağrısı

Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'den, Başbakan Erdoğan'a çok dikkat çekici bir müzakere çağrısı geldi.

Habertürk ekranlarında yayınlanan Balçiçek İlter ile Söz Sende programının bugünkü konuğu Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Beydemir oldu. Oldukça dikkat çekici açıklamalar yapan Baydemir, olarak Başbakan Erdoğan'a müzakere çağrısında bulundu.

'GERİLLAYLA KUCAKLAŞMAMIZ LAZIM '
Çatışmalarda hayatlarını kaybeden askerlerin annelerinin ellerini öptüğünü belirten Baydemir, bir Türk siyasetçisinin de aynı cümleleri gerillalar için söylemesi gerektiğini belirtti. Askerle de gerillayla da kucaklaşılmasının önemine değinen Baydemir, 'Kucaklaşmamız lazım. Askerle de gerillayla da kucaklaşmamız lazım. Dağdan indirmenin yolu budur. Cenazeyi indirdiğimizde o cenazeye bakıp 10 kişi daha dağa çıkıyor. Kucaklaşmaktan korkmamız lazım ' dedi.

'KURBAN BEN OLAYIM '
Programın ilerleyen dakikalarında 'Sayın Başbakan'a buradan çağrımdır. Bütün benliğim ile Rabbime duyduğum inançla size çağrıda bulunuyorum' diyerek Başbakan Erdoğan'a müzakere konusunda bir çağrıda da bulunan Baydemir, 'Kardeş kanının nihayete ermesi ve müzakere masasının durması için mutlaka bir kurbana ihtiyaç varsa o Osman Baydemir olsun. Benimde vasiyetimdir aileme, hiç kimse davacı olmayacak. Bu bayram sabahı beni kurşunlayın. Beni darağacına asın. Benim canımı alın ama müzakere masası kurulsun' ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri