Erdoğan ve Putin Bakü'de buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin Bakü'de iki ülkenin ekonomik ve enerji işbirlikleri hakkında konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 7 Haziran'daki seçimlerin ardından ilk yurtdışı ziyaretini Azerbaycan'a yaptı. 1'inci Avrupa Olimpiyatları'na ev sahipliği yapan kardeş ülke Azerbaycan'ı yalnız bırakmayan Erdoğan, Bakü temasları sırasında ikili görüşmeler de gerçekleştirdi.

Dün öğle saatlerinde Bakü'ye gelen Erdoğan, ilk olarak Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşi tarafından konuk heyet başkanları onuruna verilen yemeğe katıldı. Yemeğin ardından İlham Aliyev ile ikili görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra da Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikili temasların ardından akşam ise olimpiyatların açılış törenini izledi.

PUTİN İÇİN ZİYARET UZATILDI

Bakü ziyareti günü birlik olarak planlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapacağı görüşmeden dolayı Azerbaycan ziyaretini bir gün daha uzattı.

"SOYKIRIM" DEDİKTEN SONRA İLK GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in bugün Bakü'de bir buçuk saatlik bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşme Putin'in sözde Ermeni iddiaları için "soykırım" ifadesini kullanmasının ardından yapılacak ilk görüşme özelliği taşıyor.

EKONOMİ VE  ENERJİ ZİRVESİ

Rusya tarafı  görüşmeden kısa süre önce bir açıklama yaparak görüşmede Suriye'nin, ekonomik ilişkilerin ve enerji konusunun ele alınacağını duyurmuştu.

Bugün bir araya gelen iki liderin özellikle Suriye konusunu uzun uzadıya masaya yatırdı. Suriye'de, Esad rejiminin de Şam'a doğru gerilemesinin ardından, iki lider masada Suriye'ye ilişkin çözümü konuşuldu. Ayrıca iki ülke arasındaki dev enerji işleri de masaya yatırıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri