Erdoğan: (Twitter) Vergi Kaçakçılığı Yapana 'Evet' Demeyiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılış töreni için geldiği Karaman'da Twitter'ı eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılış töreni için geldiği Karaman'da Twitter'ı eleştirdi. Erdoğan, "Ülkemizde ofis kurmadan vergi kaçakçılığı yapan şirketin karşısındayız. Kendi ülkesinde her kuruşun hesabını verecek, benim ülkemde vergi kaçakçılığı yapacak. Buna evet dememiz mümkün değil." dedi.

Başbakan Erdoğan, Konya ve Ereğli'deki programlarının ardından Karaman'a gelerek burada toplu açılış töreninde konuştu. Karaman'da Aktekke Meydanı'nda halka hitap eden Erdoğan, 30 Mart seçimleri öncesi gerilim ortaya çıkaranlar, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi de bunu yapacaklarını; ancak buna müsaade etmeyeceklerini söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Erdoğan, "Cumhurbaşkanımızı halkın oylarıyla seçeceğiz. Parlamento'daki bazı dönen oyunlara milletim sandıkta cevap verecek. Kendi başkanı seçecek. Kendi Cumhurbaşkanını seçecek. Bundan rahatsız olanlar var. Cumhur halk, başkan da onun başkanı. Bunu bilemeyecek kadar cahiller var. Kim bu? Yavru muhalefetin başkanı. Öbürü de zaten CHP Genel Müdürü. O da anlamaz. 10 Ağustos'ta Karaman'da sandıkları patlatalım. AK Parti'nin adayını ilk turda seçelim. Milletimizin seçtiği ilk Cumhurbaşkanı CHP ve MHP'ye ders olsun. CHP, MHP ve BDP'ye gönül veren kardeşlerimin ve milletçe üzerinde ittifak edeceği bir isim olacak." şeklinde konuştu. CHP ve MHP'ye oy veren vatandaşları bu oyunu 10 Ağustos'ta bozmaya çağıran Erdoğan, "Bu süreçte asla gerginlik tarafında olmayacağız. Huzuru bozmak isteyenlere prim vermeyeceğiz. Biz bu makamlara hizmet için geldik." ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ DE MHP'Lİ DE BDP'Lİ DE ADAYIMIZA SAHİP ÇIKACAK

AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adaylarının ise CHP'ye, MHP'ye, BDP'ye gönül verenlerin de sahip çıkacağı bir isim olacağını iddia eden Erdoğan, "Biz bu milleti Allah için sevdik. İmam Hatiplerin kapısından bile başörtülü çocukları çevirdiler. Yeğenlerim kapıdan döndü. Biz bunun çilesini çektik. Bu derdi çekmeyenler bunu bilir mi, Şimdi böyle bir dert kaldı mı, başörtülü gidibiliyor, katsayı kalktı, baş açık başörtülü kavga kalttı. Bu zulüm ne idi. Bu milleti böyle bir ihanet olur mu?" dedi.

Karaman'da da Twitter'i eleştiren Erdoğan şunları söyledi: "Ülkemizde ofis kurmadan vergi kaçakçılığı yapan şirketin karşısındayız. Kendi ülkesinde her kuruşun hesabını verecek, benim ülkemde vergi kaçakçılığı yapacak. Buna evet diyebilir miyiz? Bu ülkenin başbakanına hakaret ettiğine mahkemeler karar verecek ama bu şirket buna uymayacak. Birileri bunu savunacak. Buna evet dememiz mümkün değil. Bu milletin sırtından palazlananlara evet diyemeyiz. Onları savunanlar bu ülkede bu millete bunun hesabını veremeyecekler. Bu milletin ahlak değerlerine saldırılara karşı onları savunanlar tarihe hesabını veremeyecek."

KARAMAN'I 4 SAAT'TE İSTANBUL'A ULAŞTIRACAĞIZ

Erdoğan, konuşmasında Karaman'a yönelik projelerinden de bahsetti: "Konya Karaman yolunu, Karaman Ayancı, Karaman Ermenek yolunu duble yaptık. Konya Karaman hızlı trenin yapımına da başladık." diyen Erdoğan, "Karaman'dan İstanbul'a 4 saatte ulaştıracağız. Konya ve Karaman'ı Akdeniz'le Mersin'le buluşturuyoruz. Vatandaşımız ve sanayicilerimiz vatandaşlarımız Mersin'e Adana'ya ulaşabilecek. ürünlerini mersin limanına ulaştırabilecek. Bu hat, İnşallah Mersin, Osmaniye, Gaziantep, Mardin'e kadar ulaşacak. KOP kapsamında olan, Deriner barajından sonra Türkiye'nin en büyük barajı olan Ermenek Barajını 2009'da hizmete aldık." şeklinde konuştu.

268 milyon TL'lik eserin açılışı yapılan törende Karaman Gençlik Kolları "Sende mi Haşim?" pankartı açtı.

Erdoğan, toplu açılış töreninin ardından, Başbakanlığa ait otobüsle şehir turu atarak, vatandaşları selamladı. Ardından Karaman Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Erdoğan, burada Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen tarafından karşılandı.

Başbakan Erdoğan'a Konya ve Ereğli'de olduğu gibi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık eşlik etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri