Erdoğan, Türkiye Logosu Tanıtımında Potansiyel Yerine 'Güç'ü Önerdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Ekonomi Bakanlığı'nın hazırladığı 'Türkiye Markası' logosunu tanıttı. Logo ile birlikte kullanınla sloganın 'discover the potential' kelimesinin isabetli seçildiğini...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Ekonomi Bakanlığı'nın hazırladığı 'Türkiye Markası' logosunu tanıttı. Logo ile birlikte kullanınla sloganın 'discover the potential' kelimesinin isabetli seçildiğini belirten Erdoğan, "Açıkçası çeviride potansiyel kelimesi yerine köken itibari ile de Türkçe olan güç kelimesinin kullanılmasının daha uygun olacağı arzusundayım. Yani gücü keşfet." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin 'Türkiye Markası' tanıtım toplantısında konuştu. Erdoğan, "Ekonomi Bakanlığımız ve TİM tarafından hazırlanan aynen Türk lirası gibi önem arzeden bir başka milli tasarımı Türkiye ve dünyaya tanıtıyoruz. İnşallah bugünden itibaren Türkiye'den üretilen ürünlerde Made İn Turkey damgası yerine artık bu logo kullanılacak 'Turkey Discover the potential'. Dünyanın neresinde olursa olsun bu logoyu görenler o ürünün Türkiye'den ihraç edildiğini anlayacaklar. Logo ile birlikte kullanınla sloganın 'discover the potential' bu ibarenin de son derece isabetli seçildiğine inanıyorum. Açıkçası çeviride potansiyel kelimesi yerine, köken itibari ile de Türkçe olan güç kelimesinin kullanılmasının daha uygun olacağı arzusundayım. Yani gücü keşfet. Bu noktada böyle bir yaklaşım. İnşallah bugünden itibaren tüm dünyada Türkiyeyi ve Türkiye ürünlerini bu logoyla ve güçü keşfet sloganı ile tanıtıyor olacağız." dedi.

Erdoğan konuşmasının ardından logoyu tanıttı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri