'Erdoğan Titanic'i de örnek verseydi'

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Devlet Bahçeli, grup toplantısında Başbakan Erdoğan'ın, maden ocağında gerçekleşen kaza için "Bu işin fıtratında var, bu bir iş kazası" ifadesini kullanarak 1862 yılında İngiltere'de gerçekleşen bir maden kazasından örnek vermesini eleştirdi.

"AKLINA GELSEYDİ TİTANİK'İ ÖRNEK VEREBİLİRDİ"

Bahçeli, "301 işçimizin ölümü Erdoğan'a göre olağandır. Allah'tan grip salgınları aklına gelmemiştir. Başbakan'ın aklına gelseydi;  Titanik isimli yolcu gemisinin buz dağına çarprak binlerce insanın ölümünü, tekerliği ilk bulan insan, avlanan ilk insan, atı ilk evcilleştiren, Ay'a ilk çıkan insanı da örnek verebilirdi. " dedi.

Bahçeli'nin konuşmalarının satır başları;

"Başbakan Erdoğan hükümeti için 19 Mayıs zaman kaybıdır. 19 Mayıs 1915'in 95.yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal'i minnetle bir kez daha anıyorum.  Bir milletin en büyük kozu, genç kuşağıdır. Gençlerimiz, söylenecek sözümüz, gerçekleştireceğini umduğumuz hedeflerimizdir.

"ŞİMDİ ZAMAN SOMA FACİASININ İÇ YÜZÜNÜ ARAŞTIRMAKTIR"

Türkiye tarihinin en büyük iş kazası yaşanmıştır. Soma'ya hüzün çöreklenmiştir. Babasını yitiren, eşini yitiren, oğlunu kaybeden aziz vatandaşlarıma başsağlığı ve sabır niyaz ediyorum. Şimdi zaman yasımızı tutmakla birlikte Soma'daki facianın iç yüzünü araştırmaktır.

"TANER YILDIZ'A TEŞEKKÜRLERİMİ İLETİYORUM"

İş kazalarının devam etmesi medeniyetle bağdaşmaz. Devlet ilk günden seferber olmuştur. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olayın ilk anından itibaren mesafeli tavrını korumuştur. Başta Enerji Bakanı olmak üzere, Soma'ya gelen sivil toplum kuruluşlarına teşekkürlerimi iletiyorum.

"BİZE GÖRE İKİ SEÇENEK DE CİNAYETTİR"

Soma'daki kazanın nasıl gerçekleştiği henüz açıklığa kavuşmadı. Uzmanlar kömür yanmasının hemen olmayacağını söyledi. İki seçenek var ya ikaz sistemi çalışmıyordu ya da ikaz dikkate alınmadı.Bize göre iki seçenek de cinayettir.Sorumlular en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Maden işletmesinin biz denetledik herşey iyi demesi akıllarda trajikomik bir açıklama olarak kalmıştır.

"UTANMASA PARALEL ÖRGÜTE MAL EDECEK"

Başbakan Erdoğan, Soma'ya gitmiş terör estirmiştir. Erdoğan'da merhamet, anlayış, tolerans kalmamıştır. Utanmasa Soma'daki maden faciasını paralel örgüte mal edecek. Başbakan Erdoğan, 1942,1960'da Çin'den, 1965 Hindistan'da yaşanan maden kazalarından örnek vermiştir.

"AKLINA GELSEYDİ TİTANİK'İ DE ÖRNEK VEREBİLİRDİ"

301 işçimizin ölümü Erdoğan'a göre olağandır. Allah'tan grip salgınları aklına gelmemiştir. Başbakan'ın aklına gelseydi;  Titanik isimli yolcu gemisinin buz dağına çarprak binlerce insanın ölümünü,, tekerliği ilk bulan insan, avlanan ilk insan, atı ilk evcilleştiren, Ay'a ilk çıkan insanı da örnek verebilirdi. 

"DAYANIŞMADAN ÖDÜN VERMEMEK ZORUNDAYIZ"

Soma'da yaşanan acıyı istismar etmek için hazır kıta beklemektedir. Soma'daki acıyı hep birlikte gidermek, dayanışmadan ödün vermemek zorundayız."

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri