Erdoğan: Terör Örgütünden Talimat Alanlarla İşimiz Olmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hala terör örgütünden talimat alanlarla bizim hiçbir işimiz olmaz, kaybeden millet, ülke olmaz, kaybeden onlar olur." dedi. Erdoğan, Gümüşhane Zafer Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde konuştu. Kobani'nin...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hala terör örgütünden talimat alanlarla bizim hiçbir işimiz olmaz, kaybeden millet, ülke olmaz, kaybeden onlar olur." dedi.

Erdoğan, Gümüşhane Zafer Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde konuştu. Kobani'nin olay çıkarmak için sadece bahane olduğu belirten Erdoğan, "Asıl amaç, asıl gaye, asıl niyet çok başka. Bu eylemlerin arkasında kimin olduğuna, kimin bu eylemlere sempati ile yaklaştığına, kimin bu gayri meşru eylemleri övdüğüne bakın. Gerçek tabloyu göreceksiniz. Kim var bu eylemlerin arkasında? PKK var. Onun gölgesindeki siyasi parti var. Başka kim var? Ana muhalefet partisi var. Başka kim var? O malum medya ve o malum kalemler var. Uluslararası medya var. İnternette, sosyal medyada operasyon yapan karanlık güçler var. Amaç Kobani değil. Amaç Türkiye'nin şurada görülen şu birlik var ya, bu birliği bozmak. Ama bizim bu birliğimizi bozamayacaklar." şeklinde konuştu.

"BİZ BU NUMARAYI YUTMAYIZ"

Kobani için gözyaşı dökenlerin Hamas, Halep, Humus, Kerkük ve Musul için nerede olduklarını soran Erdoğan, şöyle devam etti: "Varil bombalarıyla kimyasal ve konvansiyonel silahlarla 250 bin kişi Suriye'de ölürken, 7 milyon kişi göç ederken bunlar neredeydiler? Şuanda da bakın dünyada Kobani için en somut yardım yapan, Kobani'deki sivillere el uzatan, onlara el uzatan tek ülke Türkiye. 200 bin kişi Kobani'den geldi, kapımızı kapadık mı? Hayır. Buna rağmen birileri çıkıp Kobani bahanesiyle sağı solu yakıyorsa, yağmacılık yapıyorsa, alçakça cinayet işliyorsa kusur bakmasınlar biz bu numarayı yutmayız."

"ÇÖZÜM SÜRECİ, ŞIMARIKLIĞA MÜSAMAHA GÖSTERMEK DEĞİLDİR"

Huzur evlerinin, pansiyonların yakıldığını hatırlatan Erdoğan, "Biz bu şımarıklığı müsamaha gösteremeyiz. Çözüm süreci şımarıklığa müsamaha göstermek değildir. Çözüm süreci şiddete, vandallığa, yağmacılığa göz yummak değildir. Biz çözüm sürecini 77 milyonun kardeşliği için bugünlere getirdik. 77 milyonun kardeşliğini güçlendirmek için de bundan sonra en kararlı şekilde bu süreç devam edecek. Bizimle bu süreçte yol yürümek istemenlerle, hala şiddet çağrısı yapanlarla, hala terör örgütünden talimat alanlarla bizim hiçbir işimiz olamaz. Kardeşlerim, kaybeden biz olmayız, millet olmaz, ülke olmaz, kaybeden onlar olur. Bu süreç birilerini tatmin etme süreci değildir. Bu süreç birilerinin şımarıklığına boyun eğme süreci hiç değildir. Biz bugüne kadar tamamen iyi niyetle ama hiçbir taviz vermeden bu süreci devam ettirdik. Bundan sonra da aynı şekilde sürdürürüz. Hiç endişeniz olmasın. Bizimle Anayasa ve yasalar çerçevesinde yol yürümek isteyenlerle biz bu yolu yürürüz. İstemeyenlere, teröre zemin hazırlayanlara, terörün talimatıyla hareket edenlere de uğurlar olsun deriz." diye konuştu.

"İSPAT EDEMEZLERSE ALÇAKTIRLAR, VATAN HAİNİDİRLER"

Bir haftada 40'a yakın vatandaşın hayatını kaybettiğini vurgulayan Erdoğan, bunların katillerinin sokağa çağrı yapanlar olduğunu kaydetti. Erdoğan, "Tavşana 'kaç tazıya 'tut' diyorlar. Ayıptır, ayıp. Düşünebilir musunuz, ana muhalefet partisi ve malum parti çıkıyor 'Türkiye IŞİD terör örgütüne destek veriyor' diye sorumsuzca açıklamalar yapıyorlar. Niye? Çünkü yurt dışından bunlara bir vazife verilmiş. 'Biz buradan siz oradan ülkenize iftara atacaksınız' denilmiş. Ana muhalefet partisi hem Esed denilen devlet terörü estiren zalime sahip çıkıyor hemde onun beslediği büyüttüğü zemin hazırladığı IŞİD'e karşı çıkıyor. Kardeşlerim, Türkiye Cumhuriyeti Devleti gerek başbakanlığımda gerek cumhurbaşkanlığımda gerekse şuanki başbakanımız ve hükümet ne IŞİD7e ne herhangi bir terör örgütüne bugüne kadar en ufak bir destek vermemiştir. Bu iddiayı yapanlar, bunu ileri sürenler bunu ispatla mükelleftir. Eğer bunu ispat edemezlerse alçaktırlar, vatan hainidirler. Bunların kafaları hala çok karışık." dedi.

Konuşmasını tamamlayana Erdoğan protokol üyeleri ile birlikte açılış kurdelesini keserek toplu açılışı gerçekleştirdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri