Erdoğan: Terör bugün yarın çözülür

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON)'un 8.Genel Kurulunda konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON)'un 8.Genel Kurulunda iş adamlarına hitap etti. Türkiye ekonomisinden bölücü terör örgütünün sona ermesi için yapılan sürece kadar birçok konuda açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Kürt kardeşim devletin en üst kademesinde yer almıştır" dedi.

AFRİKA'DAN İZLENİMLERİ

Afrika gezisinden notlarını aktaran Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İş güvenliği konusunda önemli adımlar attık atmaya devam ediyoruz. 8.Genel Kurula Afrika'dan ağağımızın tozuyla geldik. Oradaki kardeşlerimizin selamlarını iletiyorum. Afrika'da çok önemli temaslarda bulunduk. İş adamları ve heyetler arası görüşmeler yaptık. Afrika'da gördüğümüz samii ve sıcak ilişkiden sonra yeniden Türkiye'nin bir vatandaşı olmaktan gurur duydum. Sömürgeciler Afrika kıtasına geliyor. Büyük bir açgözlülük ve tatminsizlik içinde ne bulurlarsa götürüyorlar. Elmas ve altını gemilerle götürüyorlar. Üzerinde yaşayan insanları da köleleştirmek suretiyle gemilere yükleyerek ülkelerine götürüyorlar. Çok büyük acılar ve dramlar yaşanıyor. 1915'te Senegalleri gemilere yükleyerek Çanakkale'ye bize karşı savaşmaya getirdiler. Savaş esnasında ezan sesiyle müslümanlarla savaştıklarını anlıyorlar. Ve İngiliz ve Fransız toplarını imha ediyorlar. 2009'da Afrika'da 12 büyükelçimiz vardı. Şimdi 31 büyükelçimiz var. Biz bugün Afrika'ya ecdadımız gibi bakıyoruz. Elmas ve altın madenleri olarak değil, dostluklar ve kardeşlikler ülkesi olarak görüyoruz. Afrika'da sivil toplum örgütleri çalışıyor. İlkokullar, Kur'an kursları açılmış. Biz bununla gurur duyuyoruz. Biz şu anda Afrika ile hakkaniyet hattı kurmanın mücadelesini veriyoruz" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN EKONOMİSİ

Türkiye'nin IMF'ye borç verecek konuma geldiğini anlatan Erdoğan, "Elimiz her yere değicek, ayağımız bu canda oldukça her yere ulaşacak. Biz nasıl ecdadımız şuralara gitti diyorsak inşallah bizim kuşağımızda bizi böyle anacak. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz 10 yılda Türkiye'yi 3 kat büyüttük. 36 milyar dolardan aldığımz ihracatı 152 milyar dolara ulaştı. Merkez Bankası rezerveni 27,5 milyardan 122 milyar dolara çıkardık. IMF'e borcumuzu bitirdik. Bizden borç istediler bizde 5 milyar dolar borç vereceğiz. Turizm gelirlerimiz arttı. 13 milyon civarında olan turist sayısı biz göreve geldikten sonra 30 milyona ulaştı. Ben kriz teğet geçecek derken birileri dalga geçiyordu ama kriz bizi teğet bile geçmedi. Türkiye'nin G20'ye girmesi tesadüf değil. Biz iktidarı aldığımızda toplanan vergiden Devlet için harcanan para karşılanamıyordu. Ama şimdi artan parayla yatırımlar okullar, yollar yapılıyor. Türkiye'yi hedeflediğimiz 2023 yılına getireceğiz. Hiç bir ülkede sosyal devlet anlayışını göremezsiniz. Ama Türkiye bunu başardı. Önceki iktidarlar ülkemizin doğusunu unutmuştu. Ama biz 36 milyar dolara varan yatırımlar yaptık" dedi.

4+4+4 UYGULAMASI

Türkiye'nin siyasi ve ekonomik gelişiminin verimli sonuçlarını anlatan Erdoğan, "4+4+4 uygulaması hayata geçtiyse işte 4+4+4 bunun neticesi. Çok büyük bir kuşak uzun arada kesintiden sonra geliyor ve inşallah Türkiye'yi geleceği çok farklı hazırlayacak. Önümüzdeki 10 yılda Türkiye'yi 3 kat büyüteceğiz. Bunlar bir zihniyet devrimidir. Kanal İstanbul'un hazırlıkları yapılıyor, inşallah onun da ihalesini yapacağız. Bütün bunlar geniş bir ufkun gerçekleştirilmesidir. Kanalistanbul projesinin ihalesini bu yılın ilk çeyreğinde yapacağız. Biz omuzumuzda milletin emanetini yaşıyoruz. Hep bu kutsiyetle yaşıyoruz. 10 yılda çok badireler atlattık. Yılmadık, bıkkınlık yaşamadık ve vazgeçmedik" dedi.

TERÖRÜN HİÇBİR BAHANESİ OLAMAZ

"Terörün hiçbir bahanesi olmaz" diyen Erdoğan sert açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Türkiye terör meselesiyle meşgul olarak, büyük kaynak vererek yoluna devam etmeye devam ediyor. Türkiye'nin büyümesi ve güçlenmesini engelledi. Terör Türkiye'nin ayağında hep bir pranga oldu.  Terör benim Kürt kardeşlerimi de acı ve gözyaşında başka bir şey vermedi. Terörün hiçbir bahanesi olamaz. Hak ve özgürlükler gelişmişken, siyasetin tüm kaynakları açıkken, bu hak gösterilemez. Allah'ın izniyle terör bugün ya da yarın er geç çözülecek. Benim kürt kardeşim devletin en üst zümrelerinde görev almıştır. Terör ögütünün uzantıları da parlemento da yer almştır" ifadelerini kullandı.

28 ŞUBAT'I DOĞRUDAN YAŞADINIZ

Sizler iş adamaları olarak 28 Şubat'ı doğrudan yaşadınız. Yatırımızın engellendi. Kredi bulamadınız. Karalandınız. Ama hiçbir zaman yasadışı yollara başvurmadınız. Geride bıraktığımız 10 yıl içinde tamamen kardeşlik içinde terörün sona ermesi için çok önemi adımlar attık. Güneydoğu anadoluda gittiğim her yerde bana şu olağan üstü kaldırın sizden başka birşey istemiyoruz dediler. 1 ayda kaldırdık. İş bittimi hayır. Terör örgütü buralardan nemalandığı için terör hep bahane çıkardı" diye konuştu.  

MİLLİ BİRLİK VE KARDEŞLİĞE DESTEK OLMADILAR

Terörün çözüm noktasında basının yanlarında olmadığını da aktaran Erdoğan, "Yazılı ve görsel medya ne yazıkki bu mücadelede bize yardımcı olmadılar. Yaptıkları haber ve yazdıkları yazılarla bu işe kürek tutmuşlardır. ve hala devam ediyorlar. Yola aynı şekilde devam ediyorlar. Muhalefet partileri bize bu süreçte bize destek vermedi ve aksine köstek oldu. Ben hemen üç arkadaşımıza görev veriyorum dedim sizde verin dedim ve hemen müşterek çalışmalara başlayın dedik. 5 ay oldu  hala hiçbirşey yok. Bunların herhangi bir şey sunma gibi niyetleri yok. Milli birlik ve kardeşlik projesine karşı çıktılar. İçinde ihanet planları var dediler. Bunu açıkla neymiş bu plan? Hiçbir cevap yok. Adı üzerinde milli proje. Bütün tahrik ve provakasyonlara rağmen yolumuza devam ediyoruz. Bir anne ağlamasın bir çocuğumuz ölmesin diye gece gündüz çalışıyoruz. Bugün ya da yarın bir gün Türkiye'nin ayağına dolanan cerahat bir gün sökülüp alacaktır" dedi.

PARİS'TEKİ SUİKAST

Paris'te PKK'nın kurucularından Sakine Cansız, Kürdistan Ulusal Kongresi Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Leyla Söylemez, susturuculu silahla öldürülmesi olayına da değinen Erdoğan, "Barış sürecini baltalamak için yapılmış olabilir. Kendi için hesaplaşması olabilir. Biz Fransa'dan bu olayın derhal aydınlatılması ve soru işaratlerinin ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Sakine Cansız 2007'de yakalandı. Türkiye'nin iade talebine rağmen serbest bırakıldı. İnterpole bu terörist yerini bildirdik hiçbir şey yapmadı. Fransa bu olayı derhal aydınlatmalıdır. Fransa bu teröristlerle nasıl bir ilişki içerisinde olduğunu derhal açıklamalıdır. BDP'liler örgüt içi hesaplaşma olduğunu sorgusuz sualsiz reddiler çünkü ucu kendilerine dokunacak. Mazlum Doğan ve Mazlum Korkmaz gibi nice çocuk kurşuna dizildi. 5 tane kadınıda böyle katlettiler. Saniye Cansız'ın Mehmet Şener yine örgüt tarafından infaz edilmiştir. Bunların cibiliyetinin gereği bu. Bunu yapıyorlar. Bugün cinayetleri sorgulayamadıkları gibi sürece sahip çıkamıyorlar. Fransa devlet başkanı neden bu teröristle görüştüğünü açıklasın" dedi.

2023 ile 2071 hedefimizin zeminini hazırlayacağız. ASKON gibi sivil toplum örgütlerini yanımızda görmek istiyoruz. Milletimizin medarı iftarı olduğunuz için teşekkür ediyor sizleri selamlıyorum.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri