Erdoğan Tbmm'den Törenle Uğurlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de mazbatasını alıp yemin ettikten sonra TBMM'den ayrıldı. Erdoğan'ı TBMM'den en yaşlı Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı uğurladı.Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulu'nda ant içmesinin ardından salonda...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de mazbatasını alıp yemin ettikten sonra TBMM'den ayrıldı. Erdoğan'ı TBMM'den en yaşlı Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı uğurladı.

Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulu'nda ant içmesinin ardından salonda bulunan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından İstiklal Marşı çalındı. Marş çalınmaya başlandığı anda Cumhurbaşkanlığı Forsu TBMM özel gönderine çekildi. Makam aracındaki fors açıldı. Aracın ön tarafındaki fors ilk önce ters takıldı, fakat daha sonra durum fark edilerek görevliler tarafından düzeltildi. Erdoğan gelmeden önce de araç görevlilerce temizlendi. Bu sırada Ankara'da ve ordu merkezlerinde de 101 pare top atışı gerçekleştirildi.

Erdoğan, yemin ettikten sonra Başkan Vekilinin refakatinde Genel Kurul Salonu daha sonra TBMM binası terk etti. Erdoğan, TBMM'den Başkan Vekili tarafından Askeri Törenle uğurlandı. Erdoğan ardından Anıtkabir'e intikal etmek üzere TBMM'den ayrıldı.

Erdoğan ayrıldığı sırada gazetecilere el salladı. Bu sırada gazeteciler ile Erdoğan'ın korumaları arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri