Erdoğan: Suriye ile alt düzeyde dış politika yürütülüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ile ilgili olarak "alt düzeyde dış politika" yürütüldüğünü söyledi. Yıllar sonra gelen bu açıklama dikkat çekti.

Suriye'de yıllardır süren iç savaş, yüzbinlerce insanın ölümüne yol açtı. Ankara, Suriye olan ilişkilerini kopma noktasına kadar taşıdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2018 yılının son günlerinde (17 Aralık) Konya'da katıldığı Şeb-i Arus programında "Komşumuz Suriye'de 8 yıl devam eden zulüm her gün yeni canlar almaya devam ediyor. 1 milyon Müslüman'ın katledildiği Suriye'de, Suriye'nin başındaki zat yerini korumanın gayretini veriyor, birileri de onun yerini korumasına destek veriyor." ifadelerini kullanmıştı.

Bugün gelinen noktada ise siyasi ve diplomatik görüşmelerin başladığı belirtiliyor.

"DÜŞMANINIZ DA OLSA İPİ KOPARMAYACAKSINIZ, LAZIM OLABİLİR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam katıldığı televizyon programında, Suriye ile "alt düzeyde dış politika" yürütüldüğünü söyledi. Erdoğan, "Şu anda Suriye ile alt düzeyde dış politika yürütülüyor. Düşmanımız dahi olsa ipi tamamen koparmayacaksınız. Olur ki o ip size bir gün lazım olabilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve İran liderlerinin katılımıyla 14 Şubat’ta, Soçi’de bir araya geleceklerini söyledi. Erdoğan, “Yine orada da Rusya-Türkiye-İran üçlü olarak bu zirvemizin tekrarını yapacağız. Temenni ediyorum ki bu güzel gidişe yeni bir anlam kazandıracak yeni bir güç katacak. Çünkü Suriye’deki malum bu süreç Cerablus, Afrin, İdlib bütün bunlardan sonra her geçen gün daha iyiye doğru gidiyor” dedi.

KRİZ İSTİHBARAT ÜZERİNDEN ÇÖZÜLEBİLİR

Suriye ile "alt düzeyde politika" yürütüldüğünü belirten Erdoğan, "Şu anda Suriye ile bizim alt düzeyde dış politika yürütülüyor. İstihbarat örgütleri bu noktada illa liderler ne yapıyorsa biz de onu yaparız havasında olamaz. Liderler çoğu zaman devreden çıkabilirler, istihbarat örgütleri bunu değerlendirir. Düşmanımız dahi olsa ipi tamamen koparmayacaksınız. Olur ki o ip size bir gün lazım olabilir. Bu geleneği siyasi tarihimizden baktığımızda değerlendirmek durumundayız. Biz Afrin’e, İdlib, Elbab’a, Cerablus’a girmişsek bu yatırımları yapıyorsak birilerinden bir şey gelecek için değil" diye konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri