'Erdoğan şehitlerin çok olmasını istiyor'

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, AK Parti iktidarını eleştirerek, 'Bir siyasi iktidar ülkeyi bu kadar zalimce yönetemez' dedi. Genç ayrıca "Bir siyasetçi bu kadar zalimce iddiada bulunamaz"
Genç, düzenlediği basın toplantısında, Tunceli'de son dönem yaşanan terör olaylarına değindi. 
 
Dün sabah saatlerinde göreve giden Telekom aracına PKK'lı teröristlerce el konulduğunu ifade eden Genç, üzerine patlayıcı madde yerleştirilen arıcın akşam saatlerinde patlatılarak 6'sı asker 7 kişinin yaşamını yitirmesine neden olduğunu anlattı. 
 
Olayda ihmal olduğunu savunan Genç, aradan geçen uzun sürede Telekom aracının nerede olduğunun takip edilmediğini ileri sürdü. 
 
Tunceli ve başka kentlerde daha önce de başka olayların olduğunu ifade eden Genç, şöyle konuştu: 
 
''Şehitlerin artmasının nedeni, iktidarın silahlı terör örgütleriyle mücadeleyi kesmesi, onların bu saldırıları yapmasına olanak sağlamasıdır. Memlekette ne kadar çok şehit olursa, Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve hükümetlerinin PKK'ya, Barzani'ye verdiği sözlerin yerine getirilmesi için halkta yaratılan bıkkınlık ve yılgınlıkla halkı 'tamam ne gerekiyorsa verilsin' noktasına getirmek istiyorlar. Bugün Sadullah Ergin, 'Ne yapalım, artık gidelim Öcalan ile görüşelim' diyor. Eğer siz bitmişseniz, devleti yönetecek gücünüz yoksa haysiyetli insanların başvurduğu bir yol varır, istifa müessesesi. 10 yılda ülkeyi kan gölüne getirdiniz. Gencecik insanların cenazelerini evlerine götürmek dışında ne yaptınız? Bir siyasi iktidar ülkeyi bu kadar zalimce yönetemez. Ey Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, bu kişiler ya devleti yok edecek ya da kendilerine karşı bir tavır ortaya koyun. Tayyip Erdoğan, şehitlerin çok olmasını istiyor ve amacı belirli odaklara verilen Türkiye Cumhuriyeti devletini bölmek ve şeriat devleti kurmak konusunda hareketin başarı kazanmasıdır. PKK ile mücadele eden askerler içeriye alınıyor. Bu kadar şehit olurken hangi yüzle o makamda oturabiliyorsun.''
 
Tunceli üzerinde ''özel hesaplar'' olduğunu savunan Genç, ''AKP, BDP ve PKK kaybettiği için emelleri bir, o da Tunceli'yi ortadan kaldırmak. AKP iktidarı PKK'ya karşı mücadeleyi kesmiş. Çeşitli devletlerin verdiği destek gibi onlar da PKK'ya güç veriyorlar. Bu Türkiye Cumhuriyeti devletini yok etmek için yapılan hain bir plandır. Halkın bunu yutmaması lazım. Ülkede bu kadar şehit varken AKP'liler nasıl olur da 'gidelim Öcalan ile anlaşalım' diyebiliyor? Bir de gidip elini öpsünler, Öcalan'ı getirsinler, Erdoğan kendisine terörden sorumlu bakan olarak atasın'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri