Erdoğan şehit aileleriyle iftar yaptı

'Terörle mücadelede yeni bir dönem başlıyor'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadelede 'yeni bir dönemin başladığını' açıklayarak, "Sıcak bölgelerde profesyonel kadroların görev alması için hazırlıklar son safhasına gelmiş durumda. Emniyet teşkilatımız da bu alanda bütün eğitilmiş personeli ile bu mücadelenin içinde yer almıştır, yer alacaktır. Bütün güvenlik güçlerimiz koordinasyon içinde, uyumlu ve ortak bir hedefe yönelik mücadelelerini yürüteceklerdir. İnşallah bu yeni anlayışın hayırlı sonuçlar doğuracağını hep birlikte göreceğiz" dedi.
Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanlığı tarafından organize edilen 'şehit yakınları ve gaziler onuruna verilen iftar yemeği'ne katıldı. Demirspor Tesisleri'ndeki iftara eşi Emine Erdoğan ile katılan Başbakan Erdoğan, tesislere gelişinde şehit ailelerini selamladı. Havva Aydoğan isimli bir şehit annesi ise Emine Erdoğan'a uzun süre sarıldı. Emine Erdoğan da Aydoğan'a yakın ilgi gösterdi. Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Aydoğan, Emine Erdoğan'a herhangi bir talep iletmediğini ancak, basın aracılığıyla erken emeklilik ve maaş zammı istediğini söyledi. Başbakan Erdoan da küçük bir bebeği kucağına alarak sevdi.
İftar programına İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katıldı.
"TERÖRLE MÜCADELEDE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR"
Başbakan Erdoğan, iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada, terörle mücadele çalışmalarına değindi. Erdoğan, günün gelişen şartları içinde terörle mücadele yöntem ve stratejilerini yenileyerek bu işin üstesinden geleceklerini belirterek, herkesin bundan emin olmasını istedi. Erdoğan şöyle devam etti:
"Allah'ın izniyle herkes bundan emin olsun. Milletimiz müsterih olsun. Yeni bir dönem başlıyor. Milletimiz, vatandaşımız hiçbir kutsalı olmayan bu cinayet şebekesinin bertaraf edildiğini görecektir. Meşruiyet çizgine gelmek isteyenler, meşruiyet çizgisinde kalkmak isteyenler şimdiden pozisyonlarını almalıdırlar. Hiçbir siyaset, birlik ve bütünlüğümüzden, kardeşliğimizden önemli değildir. Herkesi günlük siyasetin bütün kaygılarını bir tarafta bırakarak, bu kararlı mücadelemize destek olmasını bekliyor bunu içtenlikle temenni ediyoruz."
"KİMSE KURU HAYALLER İÇİNE GİRMESİN"
Türkiye'deki 74 milyonun huzur ve mutluluk istediğini kaydeden Başbakan Erdoğan, "Demokrasiden, özgürlüklerden geri adım atmadan bu meseleyi halledeceğiz. Bütün devlet birimlerimizle birlikte bunu hazırlığını en ince ayrıntısına kadar yapıyoruz. Sıcak bölgelerde profesyonel kadroların görev alması için hazırlıklar son safhasına gelmiş durumda. Emniyet teşkilatımız da bu alanda bütün eğitilmiş personeli ile bu mücadelenin içinde yer almıştır, yer alacaktır. Bütün güvenlik güçlerimiz koordinasyon içinde, uyumlu ve ortak bir hedefe yönelik mücadelelerini yürüteceklerdir. İnşallah bu yeni anlayışın hayırlı sonuçlar doğuracağını hep birlikte göreceğiz. Biz bu ülkede 'tek millet' dedik, bu ülkede 'tek bayrak' dedik, bu ülkede 'tek vatan' dedik, 'tek devlet' dedik ve bu yola böyle devam edeceğiz.780 bin kilometrekare vatan topraklarımızın üzerinde asla ve asla ameliyat yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Kimse bu tür kuru hayaller içerisine girmesin. Burada böyle bir operasyona kimse de boşu boşuna tevessül etmesin" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri