Erdoğan: Savcı Ve Jandarmanın Komuta Kademesiyle İlgili Hukuki Süreç Başlatıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana'daki TIR'larla ilgili gerek savcı gerekse jandarmayla ilgili hukuki süreç başlatıldığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adana'daki TIR'larla ilgili gerek savcı gerekse jandarmayla ilgili hukuki süreç başlatıldığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, Brüksel'e yapacağı ziyaret öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Brüksel'de yapacağı temaslar hakkında bilgi veren Erdoğan, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Adana'da MİT'e ait olduğu iddia edilen TIR'lar ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuya ilişkin açıklamalarının sorulması üzerine Erdoğan, "Bir defa bu ifadeyi kullanan kişi bu ülkenin bir muhalefeti olamaz. Dünyada milli istihbarat teşkilatları ne gibi görevler yapar, bunlar bellidir. Ana muhalefetin genel müdürü MİT'in görev alanlarını bilmeyecek kadar bulunduğu makamdan uzaktır. Tavsiye diyorum, 26'ncı maddeyi açsın okusun. Bir defa savcı benim iznim olmadan kalkıp böyle bir müdahalenin içine giremez. Adalet Bakanlığı'nın izni olmadan böyle bir müdahalenin içine giremez. MİT'in ne getirip ne götürdüğüne bakamaz. Bu paralel yapılanmanın, işte diğer bir versiyonudur. Daha kısa bir zaman önce atılan adımın bir başka devamıdır. Ne yazık ki burada jandarmamız da kullanılmıştır. Tabi burada gerek bu savcıyla ilgili, gerekse jandarmayla ilgili, komuta kademesini kastediyorum, hepsiyle hukuki süreç başlatılmıştır. Gereği de bunlarla ilgili yapılacaktır. Kendi istihbarat teşkilatını dünyaya bu şekilde lanse eden bir insanın vatanseverliğinden ben şüphe ediyorum. Başka bir şey de söylemeye gerek yok." karşılığını verdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri