Erdoğan Resmen 12. Cumhurbaşkanı Oldu

12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de mazbatasını alıp, yemin ederek görevine başladı.Yemin törenine katılmak üzere, saat 13.30'da Subayevleri'ndeki ikametinden forsu kapalı Cumhurbaşkanlığı makam aracı ile ayrılan...

12. Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de mazbatasını alıp, yemin ederek görevine başladı.

Yemin törenine katılmak üzere, saat 13.30'da Subayevleri'ndeki ikametinden forsu kapalı Cumhurbaşkanlığı makam aracı ile ayrılan Erdoğan'a aynı araçta eşi Emine Erdoğan da eşlik etti.

TBMM'ye gelen Erdoğan'ı, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı tarafından askeri törenle karşılandı. Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı tören kıtasını selamlayan Erdoğan, daha sonra eşi Emine Erdoğan ile Şeref Kapısı'ndan TBMM Genel Kurulu Salonu'na geçti. Şeref Kapısı önünde Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı TBMM Başkanı Cemil Çiçek karşıladı.

TBMM Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın and içme töreni için olağanüstü toplandı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığındaki Genel Kurul, saat 14.00'de açıldı ve yoklama yapıldı.

CHP'LİLER SALONU TERK ETTİ

Bu sırada CHP'liler, usul tartışması açılmasını istedi. Çiçek'in bu talebe olumsuz cevap vermesi üzerine CHP'liler salonu terk etti. Toplantı yeter sayısının bulunmasıyla birlikte Başkanlığın Genel Kurul'a sunuşları ile Cemil Çiçek'in olağanüstü toplantı çağrısı yazısı okunarak, milletvekillerinin bilgisine sunuldu. TBMM Başkanı Çiçek, daha sonra gündem hakkında bilgi verdi ve Erdoğan'ı salona davet etti. Çiçek, Başkanlık Divanı'nda, Erdoğan'a, YSK tarafından hazırlanan ve 12. Cumhurbaşkanı seçildiğine dair mazbatayı verdi.

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda, mazbatasını aldıktan sonra ant içerek görevine başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeminin ardından TBMM Genel Kurul salonunda Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Meclis Şeref Kapısı önünde de askeri bando İstiklal Marşı'nı çaldı. Bu sırada TBMM gönderine Cumhurbaşkanlığı Forsu çekildi.

TBMM'DEN ANITKABİR'E GİTTİ

Erdoğan TBMM'den ayrılırken yine askeri tören ile uğurlandı. Cumhurbaşkanlığı makam aracının bayrağı ve forsu açıldıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir'e doğru hareket etti. Anıtkabir'de mozoleye çelenk koyulmasının ardından, öğleden sonra Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde devir teslim töreni gerçekleşecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri