Erdoğan: PKK farklı Ladin farklı

ABD Büyükelçisi Riccardone'nin, PKK ile mücadelede istihbarat paylaşımına yönelik açıklamalarına Erdoğan'dan yanıt geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin, Ladin'i yakalama taktiğini paylaşma önerisine yanıt verdi.

ABD Büyükelçisi Riccardone'nin açıklamalarına değinen Erdoğan, "Ladin'in yakalanmasıyla PKK ile mücadele konularının kendi şartları içinde farklılık arz ettiğini" söyledi.

"LADİN FARKLI, PKK FARKLI"

Ricciardone, dün gazetelerin Ankara temsilcilerine verdiği röportajda terörle mücadele için Türkiye'ye Bin Ladin'in yakalanmasında kullanılan oklu disiplinli yaklaşım'ı önerdiklerini söylemişti.

ABD'nin Bin Ladin ile ilgili uygulamasının kendi şartları içinde değerlendirilebileceğini söyleyen Erdoğan, "Bizim bölgede terörle mücadelemizin de kendi şartları içinde değerlendirilmesi farklılık arz eder" diye konuştu.

Erdoğan şunları dile getirdi:

''Açıklama metnini arkadaşlarımdan aldım. Büyükelçi Ricciardone'nin yapmış olduğu açıklamadan hareketle özellikle bizim Sayın Bush döneminde bölücü terör örgütüne yönelik istihbarat paylaşımında biliyorsunuz anlık paylaşıma geçiş kararımız var. Ondan önce anlık paylaşım söz konusu değildi.

"ESKİDEN 1-2 AY SÜRERDİ"

Öyle istihbarat paylaşımı olurdu ki bir ay sürer, iki ay sürerdi. Fakat o görüşmemizde o zaman açıklamamızda bu anlık istihbarata geçiyoruz, bundan böyle anında ilgili birimler Türkiye'deki karşıtlarına bu istihbaratı geçecekler talimatını o zaman Amerika verdi. Hatta insansız hava aracı noktasında da birken onu ikiye çıkarma noktasında adım atıldı. O günden bugüne bu anlık istihbaratı daha da ileri taşımanın gayreti içine girildi.

"BİRİ ŞEHİRDE DİĞERİ DAĞDA"

Şu anda bu süreç de işliyor. Fakat kendilerinin Bin Ladin ile ilgili uygulaması kendi şartları içinde değerlendirilir. Birisi bir şehirde oluyor. Birisi bir dağın mağaralarında, biliyorsunuz bu mağaralar 100-150 metre derinliğinde. Bizim bölgede terörle mücadelemizin de kendi şartları içinde değerlendirilmesi farklılık arz eder.

Burada hatırlarsanız bizim üçlü mekanizma diye oluşturduğumuz bir mekanizma vardı. Bu mekanizma ile atılan adımlar var. Ama bu adımlarda da bizler henüz beklenen neticeyi alamadık.

Fakat Amerikalı yetkililerle bu konuda bu üçlü mekanizma çerçevesi içinde neler yapılacağı konusu görüşülür. Biz tabii şunu biliyoruz, şuna inanıyoruz: Bu konuda bizim de ilgili birimlerimiz çalışmalarını yapıyorlar. Müşterek çalışma yapabileceğimiz tüm birimlerle, tüm ülkelerle de bu bilgi paylaşımını sürekli devam ettiriyorlar.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri