Erdoğan: Özel Hayata Müdahale Etsek İki Kişiden Birinin Oyunu Almazdık

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya'da düzenlediği basın toplantısında özel hayata müdahale ettikleri suçlamasıyla ilgili bir soruya cevap verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya'da düzenlediği basın toplantısında özel hayata müdahale ettikleri suçlamasıyla ilgili bir soruya cevap verdi.

İstanbul'da 4,5 yıl belediye başkanlığı yaptığını daha sonra da 11 yıl başbakanlık görevinde bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi: "Biz kimsenin özel hayatına bugüne kadar müdahale etmiş değiliz. Öyle olsaydı Türkiye’de iki kişiden birinin oyunu almazdık. Bu konuda bizim en büyük teminatımız halkımızdır. Üç dönemdir oyları arta arta yükselen bir iktidar olarak şu anda geldiğimiz nokta bunun teminatıdır. Halkımızın özel hayatı bizim teminatımız altındadır. Meşru hayat vardır gayrimeşru hayat vardır. Bu noktada da tabii ki ülkemizde bizim üzerimize düşen görevler vardır. O görevler de yasalarla bellidir. Yasalar bize hangi görevi verirse o görevler çerçevesinde adımlarımızı atarız."

Başbakan Erdoğan'a bu soruyu Finlandiya devlet televizyon muhabiri Tom Kankkonen Türkçe olarak sordu. Kankkonen'in daha önce BBC'de çalıştığı ve daha sonra da 6 yıl Türkiye'de serbest muhabirlik yaptığı öğrenildi. Erdoğan, soru soran gazeteci ile ilgili olarak, "Değerli arkadaşımı birileri herhalde özel olarak görevlendirmiş. Öyle anlıyorum." ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, basın toplantısında ayrıca AB sürecinde verdiği destek için Finlandiya'ya teşekkür etti. Finlandiya Başbakanı Jyrki Katainen de Demokratikleşme Paketi ve AB İlerleme Raporu'nu memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri