Erdoğan: Öğretmen Sadece Üniversite Sınavlarına Hazırlayanlar Değildir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dershane tartışmalarına Trabzon'da üstü kapalı değindi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dershane tartışmalarına Trabzon'da üstü kapalı değindi. Açılış programında vatandaşlara seslenen Erdoğan, "Öğretmen sadece üniversite sınavlarına hazırlayanlar değildir. Sadece test tekniğini öğretenler değildir. 13 yıl boyunca ilim öğreten edep, adap öğreten, sabırla öğrencisine hayatı öğreten, bu işin asli unsudur diye bunu takdim ediyorum. Onların hakkını bir kenara koyamayız. Her öğretmen değerlidir. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün tüm öğretmenlerimiz için şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da Meydan Parkı'nda Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Konuşmasına Trabzon'u büyükşehir olma sözünü verdiğini hatırlatarak başlayan Erdoğan, "Trabzon'u büyükşehir yapacağız dedik ve bu sözümüzü tuttuk. Şimdi Büyükeşhir Trabzon'dayız. Ne diyor o güzel Trabzon türküsü: 'Trabzon büyükşehir, oy doyamadım tadına, uzaktan sevmek olmaz, gel yakına yakına.' Biz birbirimize o kadar yakınız ki, biz toprağımızla biriz. Biz suyumuzla biriz. Biz denizimizle biriz. Biz bayrağımızla biriz. Bizim ezanımız bir, bizim kıblemiz bir, her şeyden öte gönüllerimiz bir. Allah birliğimizi daim eylesin. Allah kardeşliğimizi, muhabbetimizi muhafaza etsin." dedi.

BAŞBAKAN'DAN 61'Lİ MESAJ

Erdoğan, Trabzon'da ayrıca sayılarla da vatandaşlara seslendi: "Trabzon ne zaman fethedildi; 1461'de. Trabzonun plakası kaç; 61. Bu kardeşiniz kaçıncı hükümetin başbakanı; 61. 26 Şubat'ta bu kardeşiniz inşallah 60'ı tamamlıyor, 61'den gün almaya başlıyor. Şimdi sizler bir başka 61 bekliyoruz. 30 Mart'ta büyükşehir Trabzon'dan büyük bir 61 bekliyoruz. 61 kere maşallah."

'3 KİŞİNİN ELİNİ ÖPÜN'

Erdoğan, konuşmasında yarın kutlanacak olan Öğretmenler Günü'ne de değindi: "Yarın inşallah milletçe çok önemli çok anlamlı bir günü idrak edeceğiz. O da nedir? Yarın 24 Kasım Öğretmenler Günü. Fedakar, cefakar öğretmenlerimize şükranlarımızı bir kez daha ifade edeceğiz. Çünkü öğretmenler senede bir kez hatırlanacak olan varlıklarımız değildir. Her fırsatta bir şey söylerim. Elimi öpmeye gelenlere hep şunu söylerim. Asla el öptürmeyi sevmem. Tabi torunlarım çocuklarım hariç. Sadece derim 3 kişinin elini öpeceksiniz. Bir annenizin, iki babanızın, üç öğretmeninizin. Başka kimsenin elini öpmeyin. Çünkü onlar eli öpülesidir. Olaya böyle bakmamız lazım. Anaokulundan, ilkokuldan başlayıp hayata atılıncaya kadar sabırla, metanetle büyük bir incelikle, büyük bir titizlikle insan yetiştiren öğretmenlerimize şükranlarımızı sunuyoruz."

'ÖĞRETMEN SADECE ÜNİVERSİTE SINAVINA HAZIRLAYAN DEĞİLDİR'

Erdoğan, 600 bine yakın derslikte, 900 bine yakın öğretmenin görev yaptığını aktarıp sözlerini şöyle sürdürdü: "Diyor ki Hz. Ali; 'Bana bir harf öğretnenin kırk yıl kölesi olurum' Anneye, babaya bir de öğretmene vefa bizim boynumuzun borcudur. 12 yıl boyunca anaokuluyla birlikte 13 yıl boyunca çocuğu, genci, insanı bilgiyle, özveriyle donatan, ruhunu teslim eden öğretmenin kadrini, kıymetini bilmek, ona hakkı teslim etmek bizim boynumzun borcudur. Şunu unutmayın! Öğretmen sadece üniversite sınavlarına hazırlayanlar değildir. Sadece test tekniğini öğretenler değildir. 13 yıl boyunca ilim öğreten edep, adap öğreten, sabırla öğrencisine hayatı öğreten, takdim edenler bu işin asli unsudur diye bunu takdim ediyorum. Onların hakkını bir kenara koyamayız. Her öğretmen değerlidir. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün tüm öğretmenlerimiz için şimdiden hayırlı olmasını diliyorum."

'ARACILARLA KONUŞAN İKTİDAR DEĞİLİZ'

Kendi iktidarlarının 'aracılar vasıtasıyla konuşan bir iktidar' olmadığının altını çizen Erdoğan, "Bugüne kadar ne diyeceksek daima açıkça söyledik. Üzerini örtenlerden olmadık. Söz söyleyip utanandan, sözünü yutanlardan olmadık. Biz nabza göre şerbet sunan her gittiği bölgede farklı konuşanlardan olmadık. İstanbul'da ne söylediysek gittik Van'da da onu söyledik. İzmir'de ne söylediysek Kayseri'de Konya'da da onu söyledik. Diyarbakır'da ne söylediysek Trabzon'da da şimdi onu söylüyorum. İzmir'de Türk bayrağını sallayıp Hakkari'de bayrağından utanan partilerden de olmadık. İzmir'de ayyıldızlı bayrağımızı gururla nasıl salladıysak Hakkari'de de Diyarbakır'da o bayrağı gururla salladık. Her zaman ne dedik? Tek millet dedik, tek bayrak dedik, tek vatan dedik, tek devlet dedik." dedi.

'BİZ IRKÇI PARTİ DEĞİLİZ'

Konuşmasında Türk milleti unsuruna da değinen Başbakan Erdoğan, "Değerli kardeşlerim; bu millet kavramının içinde Türkü var, Kürdü var, Lazı var, Çerkezi var, Gürcüsü var, Abazası var. Ne kadar etnik unsur varsa anayasal bağlamda Türk milletinin içinde var. Bunu anlamayan istemeyenler olabilir. Biz ırkçı bir parti değiliz. Irkçı partilerin hali de ortada. Biz milletin tamamını kucaklıyoruz, 76 milyona hep birlikte biriz, beraberiz, kardeşiz diyoruz. Hep birlikte Türkiye'yiz diyoruz, bizim farkımız bu. Diyarbakır'da nasıl bir kardeşlik diliyle muhabbetin diliyle gönül diliyle konuştuysak bugün burada da aynı şekilde konuşuyoruz. Biz Sivas'ın doğusuna geçemeyenlerden değiliz. Tabela partileri de var Sivas'ın doğusunda ama biz tabela partisi değiliz. Trabzon'da nasıl çalışıyorsak Diyarbakır'da Siirt'te Hakkari'de de öyle çalışıyoruz. Tehditler, saldırılar, il başkanlarımızı kaçırmalarına şehit etmelerine rağmen yılmıyoruz, orada da ayakta duruyoruz." şeklinde konuştu.

11 yıl boyunca diğer partilere 'siz de gidin oralara' diye seslendiğini söyleyen Erdoğan, "Ne CHP gidebildi ne MHP gidebildi. Onlara siyaset yapmak kolay, rahat zeminde olacak. Gidin de oralarda siyaset yapın. Seçim kampanyalarında birkaç vilayate gidebildiler. Biz 780 bin kilometrekarenin tamamında varız, 7 bölgede varız ama onlar yok. Bizi hiç utanmadan sıkılmadan bölücü olmakla suçlayanlar aslında kendi zihnilerinde Türkiye'yi bölmüş, Türkiye'nin bir bölümünü gündemlerinden zihnilerinden kalplerinde çıkarmış durumdalar. Bizim kimseden korkumuz yok, bizim rabbimizden başka korkumuz yok." diye ekledi.

BİZİM MASAMIZDA FARKLI HESAPLAR YAPILMIŞ TÜRKİYE HARİTASI YOK

Bu sırada İkindi ezanının okunmaya başlaması ile Erdoğan konuşmasına ara verdi. Erdoğan, ezan arasından sonra "Bu ezanlar ki şehadetleri dini temeli, Ebedi benim yurdumun üstünde inlemeli" mısralarını okudu ve şöyle devam etti: "Bizim zihinlerimizde kalbimizde masamızın üzerinde farklı renklere boyanmış üzerlerinde farklı hesaplar yapılmış Türkiye haritası yok. Biz hasbilik peşindeyiz. Biz hesaplaşma değil, helalleşmenin peşindeyiz."

Birinci Dünya Savaşı'nda Trabzon, Artvin Kars'ın işgal edildiğini, Trabzon'un iki yıl işgal atlında kaldığını anlatan Erdoğan, "Trabzon iki yıl büyük acılar yaşadı. 29 Ekim 1923'de Cumhuriyet kurulduğunda Gazi Kemal yeni bir sayfa açtı. Fransızlar işgal etmişti. Onlara küselim demedi. İngilizlere küselim demedi, Ruslara küselim demedi. İşte biz dün akşam Rusya'dan Trabzon'a geldik. Rusya'da St. Petersburg'da Sayın Rusya Devlet Başkanı Putin'le Türkiye Rusya Üst Düzey İşbirliği Konsey toplantısının dördüncüsünü gerçekleştirdik. Rusya ile yıllık 35 milyar dolarlık ticaret hacmimiz var. Geldiğimizde adeta yok noktasındaydı. 2020'de hedefimiz 100 milyar dolara ulaşmak. 12 milyar dolarlık doğalgaz alıyoruz her yıl. Her yıl 4 milyon Rus turist geliyor." ifadelerini kullandı.

'BİZİMLE İYİ OLANA BİZ DE İYİ OLURUZ'

Uluslararası ilişkilerde de hassas olunması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, "Geçmişin acıları üzerine gelecek kurulmaz. Ülkenin milletini bölgenin çıkarlarına bakarsınız barışa demokrasiye dayanışmaya bakar öyle hareket ederseniz. Bizimle iyi olana biz de iyi oluruz bize dost olana biz de dost oluruz. Ama zaman zaman ayrılık, küslük olabilir ama bunlar tamir de edilebilir. Kötüyken iyi olanla yeni süreçler başlatırız. Diplomasinin uluslararası ilişkilerin mantığı budur. Çevre ülkelerle münasebetlerimiz iyi bir noktaya getirdik. İşte Bulgaristan, Yunanistan ile hukukumuz. Suriye dışında Irak'la İran'la münasebetlerimiz iyi bir noktada, daha da iyiye gidecek. Aynı şekilde Rusya Ukrayna ile münasebetlerimiz ortada. Daha iyiye gideceğiz. Biz 2023'ün Türkiye'sini farklı hazırlayacağız. Büyük devletten bahsediyoruz, büyük devlet hatalarıyla değil gölgesinden korkan değil cesaretle barışı kardeşliği tesis eden dünyayı kucaklayan devlettir. Sanatçısından korkan devlet büyük devlet olamaz, kendi vatandaşında korkan ürken büyük devlet olamaz. Aman şu reformu yapmayın bölünür, şu adımı atmayın parçalanırız, şunu söylemeyin dağılırız. Korkaklar Zafer Anıtı dikemezler. Korkaklar ileri gidemezler, korkaklar ülkelerini büyütemez, milletlerine itibar kazandıramazlar. Kardeşlerim; bizler korkarak büyümedik tam aksine korkanlardan olmadık. Bize seviyesiz diye iftiralar atan muhalefet, korkusundan Ankara'nın dışına çıkamadı. Ama Orhun Abidelerini ayağa kaldıran biz olduk, şimdi yeni abideleri bulduk onları düzeltiyoruz, oralara yollar yaptık; Karakurum'dan Orhun anıtlarına kadar. Saraybosna Üsküp'te, Prizren'de, Priştine'de, Mehmet Akif'in köyü Şuşitsa'da, Gazi Kemal'in köyü Hocalık'da, Manastır'da ecdat yadigarını bulduk onları tamir ettik. Somali'ye doktorları ile ulaşan bir Türkiye var, Gazze'de Kızılay'la Türkiye var, Filipinler'de STK'larla, AFAD'la Başbakan Yardımcısıyla ilk giden Türkiye var. Müslüman, Hristiyan öyle bir ayrım yok. Nerede mazlum varsa Türkiye orada var." şeklinde konuştu.

597 TRİLYONLUK AÇILIŞ

Başbakan Erdoğan konuşmasında Trabzon'da açılışı yapılacak tesisleri de andı. Erdoğan şunları söyledi: "Bugün Trabzon'da tarihi bir gün yaşıyoruz. Bu gün Trabzon'da büyük bir açılış törenini bu güzel havada hep birlikte idrak ediyoruz. Bu gün bu açılış töreniyle Trabzon'da toplamda sadece merkezde 537 trilyon liralık, 10 kalem yatırım ve eseri hizmete açıyoruz. TOKİ'nin tamamladığı 2162 konutu, 56 dersliği, 5 ticaret merkezini, 3 camiyi 300 kişilik pansiyonu, 8 spor salonunu ve bir futbol sahasını yani yani 242 trilyon liralık TOKİ yatırımını bu gün burada Trabozon'umuza teslim ediyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın TOKİ'yle yaptığı sevgi evlerini bu gün hizmete alıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın 2 arıtma tesisi, 4 altyapı projesi, 5 içme suyu ek hizmet binaları yine bu gün burada hizmete alıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Beşikdüzü 200 kişilik öğrenci yurdunu, 300 kişilik öğrenci yurdunu bu gün gençlerimize kazandırıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızın tamamladığı 258 derslik, 3 spor salonu, 14 lojman ve 300 kişilik pansiyonu yine burada hizmete açıyoruz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın Orman ve Su İşleri, Sağlık Bakanlığı, İl Özel İdaresinin ve Trabzon Belediyesi'nin yatırımlarını da bugün resmen açıyoruz. Bitmedi. Trabzon için bir başka sözümüz vardı. Trabzon'a, Trabzonspor'umuza 40 bin kişilik bir stadyum ve spor tesisi inşaa edeceğiz dedik. İşte bu sözümüzü de tutuyor, nihayet yarın Akyazı Stadı ve Spor Tesislerinin temelini atıyoruz. 28 Haziran'da yer tespitini yaptık. Dile kolay 795 bin m2 alanı denizle doldurduk. Şimdi toplamda 459 bin m2 lik alanda stadyum tüm tesisleriyle spor tesisleriyle bir kompleks orada inşaa edeceğiz. Sadece stad değil dikkat edin. Hizmet binası eğitim tesisleri Trabzon'a UEFA standartlarında bir spor kompleksini kazandırmış olacağız. İnşallah bütün bunları 230 trilyonluk bir yatırımla hedefimiz 2 yıl içinde tamamlayacak ve sizlere teslim edeceğiz. Yarın inşallah Vakfıkebir'deyiz. Orada 33 trilyonluk yatırımları hizmete açıyoruz. Ardından Araklı'ya geçeceğiz. Orada da 23 trilyonluk yatırımları açacağız. Trabzon'a toplamda 593 trilyon liralık yatırım hizmet ve eser kazandırıyoruz. Hayırlı olsun." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri