Erdoğan: Mahşer günü rabbim bize soracak

’Yarın mahşer gününde rabbim bize soracak ’O bebekleri gördün de ey Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ne yaptın?’ diye. Ne diyeceğim. ’Siyaset yaptım mı’ diyeceğim’

"Millete hizmet yolunda anadan, yardan, serden geçen" lider olarak sahneye davet edilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan her bölgeyi temsilen kürsüye çıkan 7 anneyle sohbet etti, onlara eşi Emine Erdoğan'la birlikte hediyeler verdi. Başbakan konuşmasını sahneden değil, kendisi için daha yukarıda hazırlanan yüksek kürsüden yaptı. Bir anneler gününü daha burukluk içinde kutladıklarını söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Reyhanlı ilçesinde yakınlarını kaybeden annelerin acısını en az kadar onlar kadar yüreğimizde hissediyoruz. Milletimizin dirayetiyle, sabırla, birlikle, beraberlikle tek yürek olarak bu acıları aşacak, bu acıların yaşanmasının önüne geçeceğiz" dedi. 

EBRU GÜNDEŞ KONSERİ İPTAL EDİLDİ
Partisinin Kadın kolları tarafından düzenlenen etkinlikte önceden planlandığı şekilde Ebru Gündeş'in sahne alacağını ancak Reyhanlı'da gerçekleştirilen elim saldırının ardından programın değiştiğini hatırlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ebru Gündeş Hanım'a gösterdiği hassasiyet nedeniyle şükranlarımı iletiyorum. En kısa zamanda bu çağrıyı bir barış havasında, İstanbul'dan dolu dolu bir mesajı, en büyük stadyumuzda yapacağımız bir toplantıyla bu mesajı, en kısa zamanda vereceğiz" şeklinde konuştu.
 
"SURİYE AK PARTİ'NİN DEĞİL TÜRKİYE'NİN MESELESİDİR"
Böylesi saldırılar karşısında büyük devletin soğuk kanlılığını koruyabilen devlet olduğunu söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: Türkiye'nin soğukkanlılığı test ediliyor. Türkiye kirli senaryonun içine çekilmek isteniyor. Hatay ilimizde bir takım hassasiyetleri kaşıyarak, fitne çıkarılmak isteniyor. Bu tür girişimler karşısında serin kanlı olduk, olacağız. Aklı selim dışına çıkarak, bizi çekmek istedikleri tuzağa düşmeyeceğiz.Bu ayırımın altını özellikle çiziyorum. Suriye'deki mesele, Ak Parti'nin, Recep Tayyip Erdoğan'ın meselesi değil, Türkiye'nin meselesidir. Milletimizin meselesidir. Düşürelen uçak, Ak Partinin uçağı değil, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin uçağıdır. Şehit edilen polislerimiz, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin mumurlarıdır, TSK'nın askerleridir. Alçakca katledilen masum insanlar, Ak Parti mensupları, seçmenleri değil, aziz milletimin mensuplarıdır."
 
"GÜN YARALARI SARMA GÜNÜDÜR"
Bazılarının adete suçluyu korurcasına, Ak partinin dış politikasını hedefe aldığını söyleyen Başbakan Erdoğan,"Bugün bir olmak zordundayız. Bugün 76 milyon acıyı paylaşmak, saldırılara göğüs germek, tüm dünyaya birlik fotoğrafı sunmak zorundayız. Bugün böbürlenme günü değildir. Bugün suçlama günü değildir. Gün, daha yaralar sarılmadan, meseleyi siyasi çıkar meselesi haline getirme günü değildir. En hafif tabiriyle bunu yapmak ahlaksızlıktır" şeklinde konuştu.
 
ŞAM'DAKİ CANİLERLE GÖNÜL BAĞI OLANLAR
Bu saldırıların amacının milletin arasına nifak sokmak olduğunu söyleyen Erdoğan konuşmasını şu şekilde sürdürdü: Buna izin vermeyeceğiz. Buna asla müsade etmeyeceğiz. Hassasiyetlerin kaşınmasına asla ve asla göz yummayacağız. Herkes ama herkes soğuk kanlı olmak, özellikle de açıklamalarından dolayı sorumlu olduklarını bilmek zorundadır. Birilerinin Şam'daki canilelerle gönül bağı olabilir. Birilerinin eli kanlı törer örgütleriyle muhabbeti olabilir. Birilerinin bir mezhep çatışmasına, ellerinde körükle gitme niyeti olabilir. Ama biz buna izin vermeyeceğiz. Türkiye düşmanlarını sevindirmeyeceğiz. Bu alçakları asla sevindirmeyeceğiz. Bunların Türkiye içinde ellerini ovuşturararak fırsat kollayan uzantılarına fırsat tanımayacağız. Düşmana inat, birbirimize daha fazla kenetlenecek, diri olacağız."
 
SALDIRILAR SURİYE POLİTİKASINA DEĞİL, BÜYÜYEN TÜRKİYE'YE
Suriyle kaynaklı olarak nitelediği saldırıları Türkiye'nin Suriye politikasına bağlamanın sorumsuzluk olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Türkiye'nin Suriye'de yaşananlara sessiz kalması halinde bile hedef olacağını söyledi. Erdoğan, "Türkiye vurdumduymaz olsaydı bile bu tahrikler yapılacaktı. Bu saldırılar yine gerçekleşecekti. Bu saldırılar Suriye politikamıza yönelik saldırılar değildir. Bu saldırılar bölgede büyüyen, gücünü hissetinen Türkiye'ye yönelik saldırılardır"şeklinde konuştu.
 
GÜÇLÜ TÜRKİYE KURULUYOR
Salı günü 23.5 milyar dolar olan IMF borcunun son taksidinin ödeneceğini ve borcun tamamen biteceğini söyleyen Erdoğan, "Güçlü bir Türkiye'yi hazmedemiyorlar. İsteseler de, istemeseler de güçlü Türkiye kuruluyor. Bu saldırılar bizi yolumuzdan döndürmeyecek. Bu saldırılar, Suriye politikamıza yönelik saldırılar değil, istikrarımıza yönelik saldırılardır"diye konuştu. 
 
BAŞBAKAN KİMLİĞİNİ BIRAKIR GİDERİM...
Suriye'nin Banyas kentinde yaşananları katliam olarak niteleyen Başbakan Erdoğan Banyas'ta çekilen bazı fotoğraflara eşiyle birlikte baktığını ve gözyaşı döktüğünü söyledi. Erdoğan, "Bu katliamı yapan bir rejimin aktörlerine sahip çıkanlar, bunu insanlığa , Türk milletine anlatamazlar. Buradan dünyaya sesleniyorum. Anneler gününde en çokta annelerin vicdanlarına sesleniyorum. Yakın zamanda Banyas'ta, tarihin en acımısız katliamlarından biri gerçekleştirildi. Annelerin gözü önünde bebekler katledildi. Fotoğraflarla dünyaya yayılan elim manzarayı tarif etmek mümkün değil. Bir ördeğin katran içindeki çırpınarak ölümüne dünya feryat ederken; bu yavruların katledilişine nasıl sessiz kalır diye feryat ediyorum. Bu yavruların öldürülmesi karşısında nasıl sessiz durulur diye feryat ediyorum. Cesetleri kapısının önüne yığılmış aileler var. Babasına tutunmuş çocuklar var. Katledilen bebeklerin görüntüsü, ömrümün geri kalanında benim gözümün önünden gitmeyecek. Eğer ben sesimi yükseltmeyeceksem olmaz olsun böyle siyaset. Olmaz olsun böyle bir dış politika. O bebeklerin ölümüne susmaktansa ben Başbakan kimliğimi şu kürsüye bırakır giderim. 'Suriye politikanızı değiştirin' diyorlar. Ne yapalım. O bebekleri görmezden mi gelelim?"
 
RABBİM SORACAK 'EY TÜRKİYE CUMHURİYETİ BAŞBAKANI NE YAPTIN' DİYE
Erdoğan, "Yarın mahşer gününde rabbim bize soracak "o bebekleri gördün de ey Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ne yaptın?" diye. Ne diyeceğim. 'Siyaset yaptım mı' diyeceğim. Hz. Muhammed "bir elime ayı diğer elime güneşi verseniz de vazgeçmem" derken ben dengeler adına susmaya mı tercih edeceğim. Hiç kimsenin yaptığı yanına kalmayacaktır. Bu yapılanları yapanların yanına kar bırakmayacağız" dedi. 
 
TEK SURİYELİ MİSAFİRE DİL UZATILIRSA SALDIRGANLAR KAZANMIŞ DEMEKTİR
Erdoğan, "Milletimden aklı selimi muhafaza etmelerini rica ediyorum. Kimse bu alçak saldırganların oyununa gelmesin. Bir tek Suriyeli misafire dil uzatılırsa saldırganlar kazanmış demektir. Eğer infial olur, soğukkanlılık kaybedilirse bu saldırganlar başarılı olmuş demektir. Büyük devlet refleksiyle hareket ederek geleceğe büyük adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz. Biz fırsatçı genel başkanlar gibi olmayacağız. Saldırganların istediği gibi sorumsuz açıklamalar yapmayacağız" diye konuştu. 
 
ANNENİZİN AYAKLARINI ÖPÜN
Erdoğan, "Sevgililer sevgilisinin ifadesiyle, cennet annelerin ayakları altındadır. Siz cennet kokusu almak istemez misiniz. Öpün annelerinizi ayaklarının altını? Hiçbir şey kaybetmez, tersine kendinizi cennette hissedersiniz. Öptüreceklerinden değil ama anneler evlatlarını öyle gördüklerine bir başka mutlu olurlar. Siz şehit anneleri olarak inşallah ebedi alemde farklı muameleye tabi tutulanlardan olacaksınız" ifadelerini kullandı. 
 
AFGANİSTAN MÜJDESİ
Başbakan Erdoğan konuşmasının sonunda eline uzatılan bir notu okudu. Erdoğan'a ulaştırılan notta güzel bir haber vardı. Afganistan?da düşen helikopterde kaçırılan 8 Türk mühendis'in 4'ünün MİT'in girişimleriyle serbest bırakıldığı yazıyordu. Erdoğan serbest kalan mühendislerin isimlerini okudu, annelerine müjde, diğer mühendisler için girişimlerin sürdüğünü söyledi. Erdoğan konuşmasının ardından bir süre Sinan Erdem spor salonunda bekledi, özel görüşmeler yaptı. Erdoğan'ın İstanbul'dan Ankara'ya hareket etmesi, Hatay'dan çağırdığı bakanlarla bire bir görüşme yapması bekleniyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri