Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na 250 bin liralık dava açtı

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları, Kılıçdaroğlu'na partisinin grup toplantısında "FETÖ'nün bir numaralı sanığı Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zattır" sözünden dolayı 250 bin liralık tazminat davası açtı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz salı günü partisinin Meclis grup toplantısında "Buradan ilk kez FETÖ'nün bir numaralı siyasi ayağı, Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zattır diyorum. FETÖ'nün bir numaralı sanığı Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zattır. Versin mahkemeye ispat edeceğim. Ne istedin de vermedik diyeceksin" demişti.

Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri üzerine Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatlarından Hüseyin Aydın, sosyal medya hesabı üzerinden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na 250 bin TL'lik dava açıldığını söyledi.

"HAKSIZ İTHAMLARLA..."

Aydın, Twitter hesabı üzerinden şunları paylaştı:

"Kılıçdaroğlu’nun Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik haksız ve mesnetsiz ithamları nedeniyle 250 bin TL’lik manevi tazminat davası açtık.

Sayın Cumhurbaşkanımız, başta FETÖ olmak üzere tüm terör örgütleriyle etkili mücadelenin öncüsüdür. Bu gerçek, hangi siyasi görüşten olursa olsun akıl ve vicdan sahibi herkesin takdir ettiği ve edebileceği bir gerçektik.

FETÖ ile mücadele edenleri haksız ithamlarla itibarsızlaştırmak hele hele FETÖ ile ilişkilendirmek klasik bir FETÖ taktiğidir ve ancak örgütün amaçlarına hizmet etmektedir. FETÖ dahil tüm terör örgütlerinin mağlup edildiği bir Türkiye’nin inşasında Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinin ne kadar hayati olduğu izahtan varestedir.

Bu liderliğin haksız ve mesnetsiz ithamlarla yıpratılmaması ülkesini seven herkesin ortak sorumluluğu olmalıdır."

FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞI ERDOĞAN'DIR

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Salı günkü grup toplantısı konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik olarak, "Buradan ilk kez FETÖ'nün bir numaralı siyasi ayağı, Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zattır diyorum. FETÖ'nün bir numaralı sanığı Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zattır. Versin mahkemeye ispat edeceğim. Ne istedin de vermedik diyeceksin. Vali, kaymakam, general, rektör her şeyi verdin. Toprak verdin, üniversite verdin. Siyasi ayağı sensin arkadaş. Biz FETÖ ile mücadele ederken her türlü baskı ile karşılaştık. Belediye başkanlarımız hapse atıldı, belediyelerimiz basıldı. FETÖ'nün izlediği yöntemin aynısını, vakıf, üniversiteler bunların da var. Bir ipte iki cambaz oynamaz. Cambazın biri düştü, diğeri tel üstünde oynuyor. 2019'da bu ülkenin kadınları seni oradan indirecek" demişti.

"SİYASETİN DEĞİL PSİKOLOJİNİN KONUSU"

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'dan da, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 'FETÖ'nün siyasi ayağı' sözlerine jet yanıt gelmişti. Ünal, "Kılıçdaroğlu artık siyasetin değil psikolojinin konusu. Siyaset ağır mitomani vakasıyla karşı karşıya" ifadeleri kullanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri