Erdoğan: İsimleri tabelalar değil millet yaşatır

Erdoğan: Milletin vicdanında mahkum edilenler bir bir tabelalardan indiriliyorlar.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin 2012-2013 akademik yıl açılışında konuştu. Erdoğan kendi adını taşıyan üniversitede yaptığı konuşmada "İsimleri tabelalar değil millet yaşatır. Milletin mahşeri vicdanı yaşatır." dedi.

"İNSANLAR YAPTIKLARIYLA ANILIRLAR"

Bugün bu fakir için çok önemli bir gün. Bugüne kadar bir çok üniversitede şahsıma fahri doktora tevdi edildi. Baba ana şehri Rize'de fahri doktora ünvanı almak çok ayrı bir duygu. Biz bir şey olmak için değil bir şeyler yapabilmek için bu mevkilerde bulunuyoruz. İnsanlar yaptıklarıyla anılırlar. Hayırlı işler yapanlar milletin gönlünde yer alırlar şerde yarışanlar esefle yadedilirler. Sadece caddeye sokağa isimler verilerek isimler yaşatalımaz. Hayırlı işler yapanlar milletin gönlünde hayırla yad edilirler.

"TABELALAR DEĞİL MİLLET YAŞATIR"

Üniversiteye sokağa caddeye isim vermekle yaşatılmaz, isimler ortaya koydukları eserlerle silinmez, yer edinirler milletin gönlünde. Bugün milletin vicdanında mahkum edilenler bir bir tabelalardan indiriliyorlar. Çünkü bu isimleri tabelalar değil millet yaşatır. Milletin mahşeri vicdanı yaşatır. Bir Rizeli olarak şu Karadeniz'de gündelik hayatın nereden nereye geldiğini çok iyi biliyorum. Çocukluğumda yaz tatillerinde durum neydi bu gün ne? Ahh ahh.. Şu Armelet dağının dili olsa da konuşsa.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri