Erdoğan: İsedak Gayrimenkul Kıymetler Borsası’nın Kurulmasında Fayda Var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam Konferansı Örgütü Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) bünyesinde Gayrimenkul Kıymetler Borsası’nın kurulması gerektiğini söyledi. Erdoğan, “Bizim için gayrimenkul kıymetler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam Konferansı Örgütü Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) bünyesinde Gayrimenkul Kıymetler Borsası’nın kurulması gerektiğini söyledi. Erdoğan, “Bizim için gayrimenkul kıymetler dünyada yeni bir değer ifade ediyor.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen 30. İslam Konferansı Örgütü Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) toplantısının açılış törenine katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Erdoğan, İSEDAK’a çağrıda bulunarak, “Ben şimdi yeni bir şeyi bu toplantıda ileri sürüyorum. Bunun üzerinde tartışılmasında fayda görüyorum. Bence İSEDAK Menkul Kıymetler Borsası’nın yanında artık bir de Gayrimenkul Kıymetler Borsası’nı kurmasında çok büyük faydalar elde edilecektir. Bizim için gayrimenkul kıymetler yeni bir değer ifade ediyor. İSEDAK altın borsası konusunda bir adım, Bir çalışma ortaya koyması gerekir. Altın, kağıt karşısında belirleyici üst derce rolü olan bir varlıktır. Bunun üzerinde de durulması gerekiyor. Bunun hukuki altyapısı falan çalışılabilir.” ifadelerini kullandı.

“Tüm ülkeler olarak biz bu finansmanda bir dayanışma yapabildik mi?” diye soran Erdoğan, şunları söyledi: “ Acaba biz finansman kabiliyetimizi İslam ülkeleri içerisinde değerlendirebildik mi? Acaba bizim bu finansman gücümüz nerelerde değerlendiriliyor? Bizim bu finansman gücümüzü biz kimlere aktarıyoruz. Bunların üzerinde durmamız gerekiyor. Bu finansman gücümüz çok çok farklı yerlerde bize çok ters olarak dönüyor. B işi artık farklı bir şekilde masaya yatırmamız lazım. Finans yönetiminde ne yapmamız lazım? Bilgi yönetiminde ne yapmamız lazım? Bunların üzerinde özellikle durulması gerekiyor. İslam Kalkınma Bankası grubu bünyesinde çalışmaların sürdüren İslam Uluslararası Ticaret Finansmanı Şirketi’nin sağladığı ticaret finansmanı ciddi boyutlara ulaşmıştır. Ama dünya gerçekleri bakımında kabul edemiyorum. Bu her iki grubu da yoğun gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum ama yeterli olmadığını da ifade etmek istiyorum.”

ERDOĞAN’DAN İSLAM ÜLKELERİNE ÇAĞRI

Erdoğan, İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntıları dile getirerek İslam ülkelerine de zulmün sona erdirilmesi için çağrıda bulundu. Erdoğan, “Burası bir aile meclisi. Tabi dünya bizi dinliyor. Şii olmak, Suriye’de öldürülen çocukları, katledilen 300 bin masumu, yerlerinden edilen 7 milyon insanı seyretmeye bahane olabilir mi? Sünni olmak, türbelere yapılan saldırıları, terör örgütlerini, seçilmiş yöneticilerinin darbe ile görevden uzaklaştırılmasını, hakkını arayanların sokakta vurulmasını meşrulaştırabilir mi? Bütün kalbimle, bütün samimiyetimle ve hasbiliğimle İslam coğrafyasının tamamına –hangi mezhepten olursa olsun- tüm Müslüman kardeşlerime bir çağrı yapıyorum; Ne olur! Şöyle kenara çekilelim ve manzaraya bir bakalım. Kim kazanıyor? Kim kaybediyor? Ölümlerden kazanan kim? Çatışmalardan kazanan kim? Aramızda var olan sorunlardan kazanç sağlayan kim? Eğer bu soruların cevaplarını verebilirsek, bu cevapların gereğini yerine getirmek için bir küçük adım atabilirsek işte o zaman çözümün fitili tutuşturulmuş demektir.” şeklinde konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri