Erdoğan: Fotoğrafların Cenevre-2’yi Olumlu Etkilemesi Gerekir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’de Esed rejiminin binlerce insana işkence ettiğini belgeleyen fotoğrafların yarın başlayacak Cenevre Konferansı’nı olumlu etkilemesini beklediklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’de Esed rejiminin binlerce insana işkence ettiğini belgeleyen fotoğrafların yarın başlayacak Cenevre Konferansı’nı olumlu etkilemesini beklediklerini söyledi.

Brüksel’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Erdoğan, şunları söyledi: “Bu fotoğraflar, öyle zannediyorum ki, Cenevre-2 toplantısını beklentilerimiz istikametinde, olumlu istikamette etkilemesi gerekir, diye inanıyorum. Çünkü bu fotoğrafları görüp de hâlâ buna seyirci kalmak, bizim sorumluluk mevkiinde olan siyasiler olarak görevlerimizi yerine getirmemenin bir ifadesi olur. Artık burada herhangi bir adım atılmayacaksa, nerede ve ne zaman adım atılacak; insana bunu sorarlar. Ben özellikle Cenevre-2’nin de ötesine geçiyorum. Birleşmiş Milletler Teşkilatı’nın bu işi çok daha farklı ele almasının gereğine inanıyorum. BMGK’nın bu işi çok daha ileri düzeyde ele almasının gereğine inanıyorum ve atılması gereken adımları artık bize sormamaları gerekir.”

Suriye’de “Beşşar (Esed) giderse yerine kim gelecek?” sorusundan bıktıklarını ifade eden Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: “Demokrasiye inanan hiçbir lider bu soruyu soramaz. Zira, Beşşar giderse halkın iradesi iktidar olacaktır. Bugüne kadar Suriye’de çok partili bir dönem yaşanmamıştır. Sadece bir Baas rejimi vardır. Baas’tan başka hiçbir siyasi parti Suriye’de bulunmamıştır. Şimdi çok partili döneme geçmek ve halkın iradesi kimi istiyorsa onu iş başına getirmesi gerekir. Herhalde bundan daha kötü bir Suriye asla düşünülemez. Bundan çok daha büyük bir felaket asla tasavvur edilemez. 150 bin insan öldürüldü şu ana kadar Suriye’de. 150 bin insanın öldürüldüğü Suriye’de hâlâ biz daha neyi soruyoruz: O giderse yerine kim gelecek? Halk kimi istiyorsa o gelmelidir, o gelecektir; diye düşünüyorum.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri